ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς θα καλύψετε τις ρυτίδες σας με το μακιγιάζ


Ελένη Τσούτση

4 Οκτωβρίου 2021

Πώς θα καλύψετε τις ρυτίδες σας με το μακιγιάζ
Πώς θα καλύψετε τις ρυτίδες σας με το μακιγιάζ

Οι περισσότερες έχουμε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, άλλες πιο έντονες και άλλες όχι. Εκτός όμως από το skincare και φυσικά τη συστηματική περιποίηση της επιδερμίδας με τα κατάλληλα προϊόντα, το μακιγιάζ όμως είναι ο αγαπημένος μας σύμμαχός που μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει να τις απαλύνουμε ακόμη και να τις εξαφανίσουμε!

Όπως όμως σημειώσαμε ο νούμερο ένα κανόνας είναι το skincare. Επομένως καλό είναι ανάλογα με την ηλικία σας να επενδύσετε στα κατάλληλα προϊόντα ώστε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Η καλύτερη λοιπόν ενυδάτωση στα σημεία που φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες μπορεί να γίνει εφαρμόζοντας την ενυδατική κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις.

Ας δούμε όμως πώς μπορεί το μακιγιάζ με μερικά tips & tricks να μας βοηθήσει. 

Πριν το μακιγιάζ, καλό είναι να τοποθετήσετε στο πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις primer ώστε να λειανθούν οι ρυτίδες και με αυτόν τον τρόπο να απλωθεί καλύτερα το foundation. Ακόμη, αν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον κάλυψη ένα concealer -ιδανικά- σε κρεμώδες υφή, σε έναν τόνο πιο ανοιχτό από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας θα σας βοηθήσει. 

Ολοκληρώνοντας τη βάση, εφαρμόζετε σε όλο σας το πρόσωπο με μία διάφανη πούδρα. Προσέξτε όμως τη ποσότητα ώστε να μη βαρύνει το δέρμα σας. Αν έχετε λεπτές γραμμές στα μάτια, το μολύβι στις ρίζες των βλεφάρων, θα βοηθήσει να δείχνει πιο τονισμένο το βλέμμα.

Οφείλουμε να αγαπάμε τις ρυτίδες μας αφού είναι μια απόδειξη ότι γελάμε, θυμώνουμε, κλαίμε, ζούμε τη κάθε μας στιγμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σημασία έχει λοιπόν εμείς πώς αισθανόμαστε πιο όμορφα μέσα μας και έξω μας. Το μακιγιάζ μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει αλλά μόνο όταν εμείς θέλουμε χωρίς να επηρεαζόμαστε από τα στερεότυπα της εικόνας.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.