ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

«Θέλω να γίνω έτσι»: Όταν τα social media επηρεάζουν την εικόνα για τον εαυτό μας


24 Οκτωβρίου 2021

«Θέλω να γίνω έτσι»: Όταν τα social media επηρεάζουν την εικόνα για τον εαυτό μας

Πριν από λίγες ημέρες, η παγκόσμια κοινότητα σοκαρίστηκε όταν ξαφνικά διαπίστωσε ότι αδυνατούσε να σκρολάρει στις οθόνες της για περίπου 6 ώρες. Παρατήρησα με μεγάλο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η εξέλιξη. Και επιβεβαίωσα για μία ακόμα φορά, αυτό που βλέπω ξανά και ξανά στον χώρο της δουλειάς μου: την τεράστια επιρροή των social media και την συνήθεια που έχει γίνει εμμονή.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται η δουλειά ενός τεχνίτη ημιμόνιμου μακιγιάζ. Οι φωτογραφίες που κατακλύζουν τα social media και δείχνουν το «εντυπωσιακό» αποτέλεσμα, αρκετές φορές δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

Έχω ακούσει ξανά και ξανά τις φράσεις «Θα ήθελα ένα φρύδι σαν αυτό της φωτογραφίας», «Μπορούμε να αντιγράψουμε αυτά τα φρύδια;», ή «Θα ήθελα να γίνω έτσι». Η πείρα μου, μού έχει διδάξει να μην είμαι επικριτική αλλά να κατανοώ το πίσω κείμενο αυτών των φράσεων.

Τα social media έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την συνείδηση των γυναικών που αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ημέρας τους σε αυτά. Το υποσυνείδητο γεμίζει από εικόνες που αν δεν αξιολογηθούν, διαστρεβλώνουν την αυτοεικόνα. 

Η επαφή μου με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψυχικής υγείας, μου έχει μάθει ότι ένας άνδρας ή μια γυναίκα που μου ζητά πράγματα έξω από την πραγματικότητα για να βελτιώσει την εξωτερική του εικόνα (πχ. φρύδια), χρειάζεται κατανόηση, συζήτηση και χρόνο για να χτιστεί εμπιστοσύνη και να μου επιτρέψει να κάνω την δουλειά μου, όπως εγώ κρίνω ότι πρέπει να γίνει.

jenny.gr

Θα ήθελα, μέσα από αυτό το άρθρο, να τονίσω την αξία που πρέπει να δίνει ένα άτομο στα φυσικά του χαρακτηριστικά, που είναι μοναδικά και δεν αντιγράφονται.

Με λυπεί όταν βλέπω ανθρώπους να θέλουν να υιοθετήσουν ένα μη ρεαλιστικό σχήμα (ρετουσαρισμένων) φρυδιών που βλέπουν στα social media (συνήθως από influencers).

Είναι καθήκον του τεχνίτη να δημιουργεί χωρίς να αντιγράφει και χωρίς να ξεφεύγει από τα πλαίσια του ισορροπημένου. Οφείλει να επιμένει στο φυσικό, το ανεπιτήδευτο, το τέλειο-ατελες, το αυθεντικό.

Επενδύστε σε τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ για την καλύτερη εκδοχή της εξωτερικής σας εικόνας και όχι για να μοιάσετε σε κάποιον άλλον. Σταθείτε με κριτική ματιά απέναντι στις εικόνες των εντυπωσιακών, αψεγάδιαστων προσώπων. Και το scroll down ας είναι με φίλτρο.

Τα νέα πρότυπα ομορφιάς που προσπαθούν να επιβληθούν μέσω των social media χρειάζονται αξιολόγηση.

jenny.gr

Το ζητούμενο δεν είναι να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Αλλά να βελτιώνουμε τον εαυτό μας σεβόμενοι αυτό που πραγματικά είναι. 

Η αγάπη γι’αυτόν θα πρέπει να έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Ευχαριστούμε πολύ την Brow Expert κυρία Σταυρούλα Γιαννούλη για τις πολύτιμες συμβουλές της.

Stavroula Giannouli

3ης Σεπτεμβρίου 99

210 8253469/422

www.stavroulagiannouli.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.