image
JennyGr
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Best of Beauty: Οι καλύτερες στιγμές στην ομορφιά το 2021


Best of Beauty: Οι καλύτερες στιγμές στην ομορφιά το 2021
Ελένη Τσούτση

30 Δεκεμβρίου 2021

Ας το παραδεχτούμε: Το 2021 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές για τον κόσμο της ομορφιάς. Η πανδημία δημιούργησε την ανάγκη τόσο στους αγαπημένους μας celebrities όσο και στους οίκους μόδας να πειραματιστούν και να πάνε ένα βήμα παρακάτω τα beauty looks τους. Μας χάρισαν μοναδικές στιγμές τόσο με το μακιγιάζ τους όσο και με τα μαλλιά τους.

Άλλωστε η επιστροφή των εκδηλώσεων με φυσική παρουσία, όπως της Εβδομάδας Μόδας, του Met Gala και άλλων βραβείων έκαναν το κόκκινο χαλί να αποκτήσει και πάλι ζωή.

Ήταν λοιπόν μία χρονιά με πολλή ομορφιά μέσα της και εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές και τα πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν σε αυτές.

Ποιο ήταν συμπέρασμα; Οι τάσεις γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες, έτοιμες να τις δοκιμάσετε!


image
Getty Images

Τα γκρι μαλλιά δεν αποτελούν πλέον ταμπού για τη γυναίκα. Η Andie MacDowell εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών με τα φυσικά της μαλλιά και η εικόνα ήταν απλώς υπέροχη γιατί ήταν ο εαυτός της. ο φυσικός εαυτός της. Αυτή της η κίνηση να εμφανιστεί με τα φυσικά της μαλλιά έγινε αμέσως viral και χάρισε έμπνευση σε όλες τις γυναίκες.

Η Andie MacDowell μίλησε στην βρετανική Vogue και εξήγησε το λόγο που την έκανε να μη «φοβηθεί» να αφήσει τα μαλλιά της γκρι. 

Jenny.Gr
Instagram/@andiemacdowellfanclub

«Στην αρχή της καραντίνας τα μαλλιά μου άρχισαν να μακραίνουν και οι ρίζες μου να φαίνονται εντονότερες. Τα παιδιά μου, που με έβλεπαν έτσι μου έλεγαν ότι δείχνω όμορφη με τα γκρίζα μου μαλλιά. Όταν δε έπιανα τα μαλλιά μου ψηλά σε κότσο το μόνο που έβλεπες ήταν μια απόχρωση σαν το αλατοπίπερο, η οποία είναι η φυσική μου απόχρωση, αυτό που είμαι τώρα.

Μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον George Clooney, γιατί όχι; Έλεγα στον εαυτό μου εδώ και καιρό ότι πρέπει να προχωρήσω και να κάνω αυτή την αλλαγή τώρα γιατί αυτή είμαι τώρα! Στο lockdown, είχα πολύ χρόνο στην διάθεσή μου για έρευνα και σχεδόν απέκτησα εμμονή με τον Jack Martin ο οποίος κάνει τα μαλλιά της Jane Fonda».


 

image
Instagram/@90s.inspiration

H αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικές τάσεις στην ομορφιά που είμαστε συναισθηματικά δεμένες μαζί τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός για παράδειγμα που η επιστροφή των Friends έκανε πολλές γυναίκες να νοσταλγήσουν το θρυλικό haircut της Rachel.

Mάλιστα, πλέον έχει το δικό του όνομα ως trend, το Rachel cut και είναι ένα από τα iconic κουρέματα των 90s.

Οι τάσεις κάνουν τον κύκλο τους και επανέρχονται πάντα λίγο πιο φρέσκιες και ανανεωμένες. Έτσι ακριβώς επέστρεψε και το Rachel cut με την επιστροφή των Friends.

Jenny.Gr
Instagram/@90s.inspiration

Στο κλασικό Rachel cut, τα μαλλιά έφταναν  στους ώμους, η νέα stylish version του θέλει το μήκος των μαλλιών να είναι πιο μακρύ, κάνοντάς το ακόμη πιο εύκολη επιλογή για περισσότερες γυναίκες. Τα layers είναι το μυστικό καθώς πλαισιώνουν υπέροχα το πρόσωπο, σχηματίζοντας ένα σχήμα καρδιάς στο μπροστινό μέρος.
 

image
Getty Images

Τα «Όσκαρ της μόδας» επέστρεψαν πιο δυναμικό από ποτέ με τους όποιους covid-19 περιορισμούς και μικρές αλλαγές που έκαναν όμως, τη διαφορά. Η εμφάνιση που ξεχώρισε ήταν εκείνη της Iman.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να εντυπωσιάσει. 

Τόσο το Harris Reed σύνολό της όσο το μακιγιάζ και το ιδιαίτερο headpiece της, την έκαναν την απόλυτη βασίλισσα της βραδιάς. Η Iman υποστηρίζει το look και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 

image

H συνέντευξη που έδωσε η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry στην Oprah αναμφίβολα ήταν ένα από τα highlights της χρονιάς. Αυτό που προσέξαμε ήταν το beauty look της Meghan που έκρυβε έναν συμβολισμό, σύμφωνα με τα ξένα μέσα. 

Jenny.Gr

Η ίδια επέλεξε να τονίσει το βλέμμα της με μαύρο eyeliner που είχε ένα smokey εφέ. Το υπόλοιπο μακιγιάζ είναι σε nude και φυσικές αποχρώσεις. Όπως γράφτηκε το συγκεκριμένο eye look ήταν επηρεασμένο από την πριγκίπισσα Diana. 

Eκτός λοιπόν από το βραχιόλι που φορούσε η Megan, το οποίο ήταν της Diana, το έντονο look στα μάτια θυμίζει επίσης εκείνη. Η Diana, έχει αντίστοιχο μακιγιάζ στη συνέντευξη που είχε δώσει το 1995 για το BBC, όπου μίλησε για τον γάμο της και τη βασιλική οικογένεια. Η ομοιότητα είναι αρκετά μεγάλη και προκάλεσε εντύπωση. 
 

image
Splash Ideal Images

Μια από τις πιο iconic εμφανίσεις στην ορκωμοσία του Joe Biden ήταν και αυτή της Michelle Obama με τις έντονες μπούκλες, ένα διαφορετικό στιλ σε σύγκριση με αυτά που την έχουμε συνηθίσει. Το hair look της επιμελήθηκε η Yene Damtew η οποία έχει επιμεληθεί τα περισσότερα από τα χτενίσματά της, από τα πιο φυσικά afro μαλλιά μέχρι τα πιο στιλιζαρισμένα.

Μάλιστα, η ίδια ανέβασε ένα video στο instagram της προκειμένου να μοιραστεί την διαδικασία που ακολούθησε για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Στο video δεν πρωταγωνιστεί η πρώην Πρώτη Κυρία, αλλά μια από τις πελάτισσες της Yene Damtew, και έγραψε: 

«Παίρνω εκατοντάδες ερωτήσεις για τα μαλλιά της κυρίας Obama. Κρατάω πάντα τις πληροφορίες για τις διάσημες κυρίες των οποίων φτιάχνω τα μαλλιά μυστικές οπότε δεν θα μιλήσω συγκεκριμένα. Ωστόσο, έχω αυτό το βίντεο που δείχνει πώς πετυχαίνω τις signature μπούκλες μου. Δεν έβαλα αυτό το βίντεο στο γρήγορο προκειμένου να δείτε πόση ώρα περνάω κάθε τούφα μαλλιών με την πρέσα!».
 

image
Splash Ideal Images

Η Billie Eilish μας συστήθηκε με ένα ιδιαίτερο look τόσο στο ντυσιμό της όσο και στα μαλλιά της. Η τραγουδίστρια έδειξε αμέσως τη διάθεσή της να ξεχωρίσει με το στιλ της και να δημιουργήσει ένα νέο ρεύμα στη μουσική σκηνή. Τα πράσινα μαλλιά της ήταν το σήμα κατατεθέν της αλλά αποφάσισε να γίνει ξανθιά και μάλιστα πλατινέ κάνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με την Billie Eilish.

Το Μάρτιο του 2021 πόζαρε ως ξανθιά και οι θαυμαστές της ήθελαν να μάθουν τον λόγο που κρυβόταν πίσω από την ριζική αλλαγή της. Η τραγουδίστρια πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού ELLE και αποκάλυψε γιατί έβαψε τα μαλλιά της ξανθά και πώς την έκαναν να νιώθει σαν «νέο άτομο».

Jenny.Gr

Η Billie παραδέχτηκε ότι τα πράσινα μαλλιά για εκείνη ήταν πολυ περιοριστικά αφού δεν μπορούσε να βγει έξω σαν τα κορίτσια της ηλικίας της και να μην την αναγνωρίσουν. Όπως είπε, δεν μπορούσε πλέον να απολαύσει την ανωνυμία της. Εμείς πάντως την προτιμάμε ξανθιά! 
 

image
Instagram/@Jlo

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Jennifer Lopez που ήταν η χρονιά της. Μας απασχόλησε όσο καμία άλλη σταρ και η επανασύνδεσή της με τον Ben Affleck την έκανε να λάμπει ακόμη περισσότερο τόσο όταν εμφανιζόταν μόνη της όσο και όταν τον είχε στο πλευρό της. 

Η λαμπερή JLo επέστρεψε στο κόκκινο χαλί και το 2021 μας δίδαξε πως όταν έχεις βρει το προσωπικό σου στιλ δεν γίνεται να μην κλέψεις τα βλέμματα.

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

Λατρεύει το μονοχρωματικό μακιγιάζ και τα nude χείλη και από εμάς έχει ένα μεγάλο ναι! 
 

image

Το TikTok είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες και η καραντίνα βοήθησε σε αυτό. Παρατηρήσαμε μέσα στη χρονιά ότι η beauty κοινότητα άρχισε να ανεβαίνει. Oλοένα και περισσότεροι χρήστες έδειχναν ενδιαφέρον για το μακιγιάζ και το skincare. 

Η Gen Z το λατρεύει και μάλιστα δεν είναι λίγοι οι beauty gurus που ανεβάζουν τα δικά τους video με μοναδικά hacks και tips. Από το να πώς να εφαρμόσουμε τη mascara μέχρι την τέλεια DIY μάσκα για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας.

Αν κάτι θέλουμε να κρατήσουμε όμως από το TikTok αυτό είναι τα αληθινά reviews για τα προϊόντα ομορφιάς. Όταν ένα προϊόν άξιζε τότε γινόταν αμέσως viral και κατ' επέκταση sold out! 

image
Instagram/@anyataylorjoy

Η Anya Taylor-Joy είναι αναμφίβολα από τις σταρ που τα beauty looks τους δεν μας απογοητεύουν ποτέ. 

Jenny.Gr

Για μία ακόμη χρονιά έκανε μοναδικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και πλέον έχει βρει το δικό της προσωπικό στιλ. Λατρεύει τα retro beauty look που θύμιζουν παλιό Hollywood και το κόκκινο κραγιόν είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του μακιγιάζ της.