ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Contouring: Όλα τα tips για να το κάνετε σωστά


Ελένη Τσούτση

18 Φεβρουαρίου 2022

Contouring: Όλα τα tips για να το κάνετε σωστά
Το contouring παραμένει μια από τις αγαπημένες μας τεχνικές μακιγιάζ και αν το έχετε ξεχάσει, ήρθε η ώρα να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας. Πώς θα επιλέξετε τη σωστή απόχρωση και ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα;

To contouring είναι ένα παιχνίδι με τις φωτοσκιάσεις που αν το ακολουθήσετε τα σωστά βήματα τότε το τελικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Tο όλο θέμα είναι να κάνουμε την επιδερμίδα μας να φαίνεται όμορφη χωρίς να δείχνουμε ότι έχουμε περάσει ώρες μπροστά από τον καθρέφτη ώστε να καταφέρουμε το σωστό make up look. Η κατάλληλη τεχνική λοιπόν είναι το contouring και έχουμε συγκεντρώσει όλα τα steps για να το πετύχετε!

Η πιο φυσική εκδοχή του controuring ξεκινά από την σωστή περιποίηση προσώπου

Αν θέλετε μεγαλύτερη διάρκεια ή έχετε πόρους στο δέρμα, τους οποίους θέλετε να γεμίσετε, μπορείτε -εφόσον απορροφηθεί η ενυδατική σας- να χρησιμοποιήσετε ένα primer, το οποίο θα δημιουργήσει ένα αόρατο φιλμ στο πρόσωπο, γεμίζοντας πόρους και λεπτές γραμμές.

Επιλέξτε ένα foundation με ελαφριά προς μέτρια κάλυψη και αποφύγετε παχύρευστες συνθέσεις που θα βαραίνουν την όψη της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε ένα concealer και ξεκινήστε από αυτό.

Jenny.Gr

Το κλειδί είναι το blending για ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Απλώστε λίγη ποσότητα bronzer και σβήστε το όσο χρειάζεται για να μην δείχνει «ξένο» πάνω στο δέρμα. Αν όντως θέλετε να προσθέσετε επιπλέον προϊόν, κάντε το σταδιακά και μην ξεχάσετε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα σε φυσικό φως με έναν καθρέφτη.

Tip:

Μια contour παλέτα είναι η τέλεια επιλογή καθώς έχει όλες οι αποχρώσεις για να δοκιμάσετε διαφορετικά looks. Aκόμη, το θετικό με αυτές τις παλέτες είναι ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να πετύχετε την τέλεια απόχρωση αναμειγνύοντας τα διάφορα χρώματα μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ανακατέψετε την πιο ανοιχτή με την πιο σκούρα, για να δημιουργήσετε ένα ηπιότερο χρωματικά αποτέλεσμα.

Studio Fix Sculpt & Shape Contour palette medium dark/dark, MAC Cosmetics

Jenny.Gr

Smashbox The Cali Contour

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.