ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ με απλά βήματα


Ελένη Τσούτση

9 Μαρτίου 2022

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ με απλά βήματα
Pexels
Για το καθημερινό μας μακιγιάζ μας χρησιμοποιούμε διαφορετικά πινέλα για το foundation, τις σκιές, την πούδρα και το ρουζ, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που αμελούμε τον σωστό και συχνό καθαρισμό τους

Οι experts μας εφιστούν την προσοχή για το πόσο σημαντικό είναι για την επιδερμίδα μας να καθαρίζουμε τα πινέλα και με την πάροδο του χρόνου να τα αλλάζουμε όταν αυτά φθείρονται. Πόσο συχνά όμως πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα;

Οι περισσότεροι δερματολόγοι επισημαίνουν ότι καλό είναι να πλένουμε τα πινέλα foundation και το concealer μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον ενώ τα πινέλα ματιών και σκιών μπορούμε να τα καθαρίζουμε δύο φορές τον μήνα.

Jenny.Gr

H Ashleigh Ciucci ως makeup artist τονίζει ότι ο καθαρισμός των πινέλων παρατείνει τη ζωή των τριχών ενώ παράλληλα κάνει ακόμη καλύτερη και πιο εύκολη την εφαρμογή των προϊόντων. Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι: «Εάν τα πινέλα είναι βρώμικα, το blending γίνεται πιο δύσκολο και το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό».

To πρώτο βήμα είναι να βρέξετε το πινέλο με νερό και να το εμποτίσετε με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προϊόν. Σε μία επιφάνεια με ραβδώσεις (γάντι) ή στην παλάμη σας κάντε κυκλικές κινήσεις, ώστε να σχηματιστεί αφρός. Το πινέλο σας θα έχει καθαρίσει πλήρως όταν παρατηρήσετε λευκό αφρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.