AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: Γιατί πρέπει να έχετε 2 αποχρώσεις;


Ελένη Τσούτση

24 Οκτωβρίου 2022

Concealer: Γιατί πρέπει να έχετε 2 αποχρώσεις;
Το concealer το αγαπάμε και αυτό σίγουρα δεν αλλάζει

Κυρίως εκείνες τις μέρες που έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα και οι μαύροι κύκλοι κάνουν πάρτι κάτω από τα μάτια μας. Είναι από τα βασικά κομμάτια ακόμα και του πιο απλού, καθημερινού μακιγιάζ και όλες έχουμε ένα στο νεσεσέρ μας.

Σωστά; Περίπου, γιατί σύμφωνα με τους makeup artists, χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο concealer, σε διαφορετικές αποχρώσεις. Ο λόγος είναι απλός: το χρώμα που θα επιλέξουμε για την περιοχή κάτω από τα μάτια είναι συνήθως ελαφρώς πιο ανοιχτό από την απόχρωση της επιδερμίδας μας.

Το να καλύπτουμε σπυράκια, κοκκινίλες και κάθε είδους ατέλειες με ένα πιο ανοιχτό concealer δεν είναι ιδανικό, αντίθετα, υπάρχει περίπτωση να τονίσει το «πρόβλημα».

Μία απόχρωση concealer που να ταιριάζει ακριβώς με την επιδερμίδα μας είναι απαραίτητη, ενώ αν σκεφτούμε πως κάθε εποχή μαυρίζουμε και μετά επιστρέφουμε στο «χειμερινό μας χρώμα», τότε σίγουρα χρειαζόμαστε παραπάνω, ώστε να κάνουμε mix and match.

Μην αγχώνεστε, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία μικρή περιουσία για να αγοράσετε πολλά διαφορετικά concealer, αφού στην αγορά κυκλοφορούν πολλές παλέτες με διάφορες αποχρώσεις. Κάποιες μάλιστα έχουν και χρώματα για color correction, όπως πράσινο για τα σπυράκια και τις κοκκινίλες ή σομόν για τους μαύρους κύκλους.