ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

H Σταυρούλα Γιαννούλη φέρνει το χαμόγελο στις survivors του καρκίνου του μαστού ξεκινώντας από τα φρύδια τους


Ελένη Τσούτση

25 Οκτωβρίου 2022

H Σταυρούλα Γιαννούλη φέρνει το χαμόγελο στις survivors του καρκίνου του μαστού ξεκινώντας από τα φρύδια τους
Η τεχνίτρια ημιμόνιμου μακιγιάζ και αισθητικός, Σταυρούλα Γιαννούλη, μας μίλησε για τον ξεχωριστό τρόπο που στηρίζει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους

Από μικρές ομάδες μπορούν να δημιουργηθούν μεγάλα οράματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η πρωτοβουλία της κα Γιαννούλη να στηρίξει τις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Η ίδια και η ομάδα που δημιούργησε φροντίζουν εδώ και χρόνια μέσα από τη δουλειά τους, οι νοσούσες να αποκτούν και πάλι τα φρύδια τους, προσφέροντάς τους χαρά και αισιοδοξία.

Το JennyGr μίλησε λοιπόν με την κα Γιαννούλη για όλη τη δράση της και την προσπάθεια της να βοηθήσει τις survirors να αγκαλιάσουν τον εαυτό τους.

"Tα γυναικεία χαμόγελα μοιάζουν με λουλούδια. Στολίζουν τον κόσμο.

Γυναίκα θα πει Δύναμη. Ομορφιά. Γενναιοδωρία. Υποκλίνομαι με θαυμασμό στην αντοχή της, την πίστη που έχει στη ζωή, την ανάγκη της να προσφέρει διαρκώς στους γύρω της.

Η δημιουργία του Smile Woman's Day, της εθελοντικής ομάδας που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ημιμόνιμου μακιγιάζ σε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής. Κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού- και τον Μάρτιο -με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας- έμπειρες τεχνίτριες από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην μη κερδοσκοπική δράση, θα ανοίγουν τους επαγγελματικούς χώρους τους για να υποδεχτούν τις γυναίκες που χρειάζονται πραγματικά το ημιμόνιμο μακιγιάζ και δεν μπορούν να υποστηρίξουν μόνες τους αυτό το έξοδο.

Το event Smile Woman's Day πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά, στις 16 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα σε επαγγελματικούς χώρους ημιμόνιμου μακιγιάζ στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα, την Νίκαια, τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Σαλαμίνα και την Αλεξανδρούπολη.

Στον δικό μου επαγγελματικό χώρο, έδωσαν το παρών τεχνίτριες από την Καλλιθέα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, τον Κολωνό, την Αγία Βαρβάρα, τη Νέα Ερυθραία, την Αυλίδα, τα Μέγαρα, το Αγρίνιο, την Κρήτη, την Αμαλιάδα, την Καρδίτσα και την Καβάλα. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, το μήνυμα προσφοράς και αγάπης του Smile Woman's Day ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα, χαρίζοντας χαμόγελα στις γυναίκες. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Οι γυναίκες που μπήκαν στους επαγγελματικούς μας χώρους αφέθηκαν με εμπιστοσύνη στα χέρια μας και απόλαυσαν με ευγνωμοσύνη τις υπηρεσίες μας."

Jenny.Gr

Εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες που εργάζομαι για να κάνω τα πρόσωπα των συνανθρώπων μου χαρούμενα μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ, έχω μάθει πια καλά ότι η δουλειά μου προσφέρει έργο στην κοινωνία. Θέλω το Smile Woman's Day να ενώσει όλες τις τεχνίτριες ημιμόνιμου μακιγιάζ σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκονται, βοηθώντας το μήνυμά του να φτάσει σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται πραγματικά τις υπηρεσίες μας.

Μιλήστε μας για τη δράση σας. Ποια ήταν η αφορμή για να την ξεκινήσετε και ποιο το όραμά σας για τη συνέχεια;

Το Smile Woman's Day καθρεφτίζει τον σκοπό της δουλειάς μου, τον λόγο για τον οποίο αποφάσισα να την κάνω πριν από 30 χρόνια: ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει για μια γυναίκα να μην έχει φρύδια στο πρόσωπό της και πόσο ανακουφιστικό είναι για την ίδια να τα αποκτά μέσω του ημιμόνιμου μακιγιάζ. Γνωρίζοντας ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι μια ακριβή υπηρεσία την οποία δεν είναι εφικτό να απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες, ίδρυσα την ομάδα του Smile Woman's Day για να προσφέρει το «δώρο» του ημιμόνιμου μακιγιάζ σε ανθρώπους που το χρειάζονται πραγματικά αλλά δεν μπορούν να το παρέχουν στον εαυτό τους. Στόχος μου είναι η ομάδα του Smile Woman's Day να μεγαλώνει διαρκώς και να προσφέρει την μέγιστη ποιότητα υπηρεσιών ημιμόνιμου μακιγιάζ σε όσες γυναίκες το χρειάζονται, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.

Στη δράση συμμετέχουν τεχνίτριες από όλη την Ελλάδα, αφιλοκερδώς. Πώς επικοινωνήσατε την δράση στον χώρο και ποια είναι η ανταπόκριση των ειδικών που συνεργάζονται εθελοντικά μαζί σας από την αρχή μέχρι σήμερα.

Η ομάδα δράσης του Smile Woman's Day «χτίζεται» από τον Απρίλιο του 2022. Το πρώτο event του Smile Woman's Day έγινε στον δικό μου χώρο, με όσα μέσα διέθετα και παρά το ότι οι τεχνίτριες που συμμετείχαν τότε ήταν λίγες σε αριθμό, κατάφεραν υπό την καθοδήγησή μου να προσφέρουν υπηρεσίες ημιμόνιμου μακιγιάζ σε αρκετές γυναίκες. Με πίστη και υπομονή, δεν σταμάτησα να μιλώ για το Smile Woman's Day μέσα από τους λογαριασμούς μου στα social media, στα σεμινάριά μου, στις πελάτισσές μου. Μέσα σε λίγους μήνες, το μήνυμα έφτασε μακριά και σήμερα η ομάδα του Smile Woman's Day απαρτίζεται από τεχνίτριες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η ανταπόκριση των ανθρώπων του χώρου μας είναι θερμή και στο επόμενο event θα βοηθήσουν ακόμα περισσότεροι.

Πώς αισθάνονται οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, όταν μαθαίνουν ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ημιμόνιμο μακιγιάζ και να πάρουν πίσω ένα κομμάτι του εαυτού τους;

Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τόσο εύκολα τα συναισθήματα που νιώθουν οι γυναίκες όταν μαθαίνουν ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους. Η ανακούφιση είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους και νιώθω πάντα ανείπωτη χαρά όταν βλέπω την αντίδρασή τους μετά την εφαρμογή της τεχνικής.

Ποια είναι η τεχνική που εφαρμόζετε για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποτέλεσμα;

Είτε την τεχνική του Microblading, είτε την τεχνική του Shading ή τον συνδυασμό τους. Για τις αναγνώστριες που μπορεί να μην γνωρίζουν το Shading, να σημειώσω ότι πρόκειται για την τεχνική σκίασης με μηχάνημα. Με αυτή, αυξάνεται ο βαθμός φυσικότητας και βάθους των φρυδιών που δημιουργεί ο τεχνίτης ημιμόνιμου μακιγιάζ στον πελάτη του. Το μηχάνημα βοηθά τον τεχνίτη να επιτύχει την σκιά και το ξεθώριασμα που χρειάζεται για να δημιουργήσει το αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύει: φρύδια τριών διαστάσεων, απόλυτα ρεαλιστικά.

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις των γυναικών όταν βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα; Θυμάστε κάποιες χαρακτηριστικές αντιδράσεις;

Δάκρυα χαράς, ενθουσιασμός, έκπληξη και κυρίως ανακούφιση. Έχουν περάσει εκατοντάδες γυναίκες από τα χέρια μου και η καθεμία από αυτές άφησε ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην ψυχή μου. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι ένα ακριβό δώρο που όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να αλλάξει την ποιότητα της καθημερινότητας μιας γυναίκας που το χρειάζεται πραγματικά.

Πώς μπορεί μια γυναίκα να συμμετάσχει στη δράση αν το επιθυμεί;

Aρκεί να απευθυνθεί σε μένα ή σε κάποιο από τα μέλη του Smile Woman's Day σε όλη την Ελλάδα. Στην επίσημη σελίδα της δράσης μπορεί να μάθει τα πάντα για τη δράση μας.

https://stavroulagiannouli.gr/smile-womans-day/

Το επόμενο event θα είναι τον Μάρτιο και περιμένουμε νέα μέλη για να μεγαλώσει κι άλλο η ομάδα μας και να προσφέρουμε υπηρεσίες σε ακόμα περισσότερες γυναίκες.

Βάσει της εμπειρίας σας τόσο στον χώρο της ομορφιάς όσο και μέσα από τη δράση Smile Woman's Day, πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει η εμφάνιση στην ψυχολογία μιας γυναίκας, προκειμένου να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αγάπη προς τον εαυτό της;

Μέσα από την εμπειρία μου, έχω μάθει ότι μια γυναίκα που παραμελεί την εμφάνισή της, σημαίνει ότι έχει χάσει την επικοινωνία με τον εαυτό της. Μια γυναίκα λάμπει από ομορφιά, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της, όταν δείχνει αγάπη στον εαυτό της και ακούει τις ανάγκες του. Η αυτοπεποίθηση στη γυναίκα έρχεται μέσα από την φροντίδα και την περιποίηση. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ έχει βοηθήσει χιλιάδες γυναίκες να βγουν με θάρρος μπροστά διεκδικώντας όσα επιθυμούν. Θέλω να είμαι δίπλα σε κάθε γυναίκα που κρίνει ότι το ημιμόνιμο μακιγιάζ θα βελτιώσει την σχέση με τον εαυτό της. Να θυμάστε το μότο μου: «Όλα διορθώνονται!».

Stavroula Giannouli
3ης Σεπτεμβρίου 99
210 8253469/422
www.stavroulagiannouli.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.