ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το foundation σας


Ελένη Τσούτση

23 Δεκεμβρίου 2022

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το foundation σας
Instagram/ @Hailey Rhode
Θέλει υπομονή, καταλληλες συνθήκες δοκιμής και ώρες αναζήτησης σε κατάστημα ομορφιάς για να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση αλλά και το σωστό προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας

Αφού ξεπεράσουμε όμως αυτό το στάδιο, ακολουθούν κάποια άλλα στα οποία ακόμα και οι experts κάνουν τεράστια λάθη. Και πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι το foundation, η βάση του μακιγιάζ δηλαδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στο μακιγιάζ.

Ποσότητα

Πώς γίνεται πάντα να ξεφεύγουμε στην ποσότητα του foundation δεν μπορώ να καταλάβω. Δε λέω υπάρχουν μέρη στο πρόσωπο-σπυράκια, σημάδια, ρινοπαρειακές-τα οποία απαιτούν μεγαλύτερη κάλυψη, ωστόσο αυτό δε δικαιολογεί να είμαστε παστωμένες σε ολόκληρο το πρόσωπό μας. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι δεν είμαστε γενναιώδορες με το foundation. Μικρή ποσότητα, την οποία τη δουλεύουμε τοπικά με επιμονή και υπομονή.

Σωστή δοκιμή

Όταν αγοράζετε foundation, να το δοκιμάζετε πάντα στο πρόσωπό σας-προτιμότερο στο πηγούνι σας για να δείτε αν δημιουργείτε διαφορά μεταξύ λαιμού και προσώπου. Επίσης να προσέχετε το φωτισμό, γιατί πολλές φορές αν είναι χαμηλός, λανθασμένα θα πιστέψετε ότι το foundation δεν είναι καλό για εσάς.

Concealer κάτω από το foundation

Πρώτα πάντα καλύπτουμε το πρόσωπό μας με foundation και στη συνέχεια τοπικά δουλεύουμε με το concealer για να καλύψουμε τυχόν σημάδια που έχουν μείνει. Για μία ακόμη φορά δεν είμαστε γενναιόδωροι με την ποσότητα, γιατί δε θέλουμε να σοβατίσουμε το πρόσωπό μας.

Jenny.Gr

Foundation στο πρόσωπο

Λαιμός και ντεκολτέ καλύπτονται πάντα με τα προϊόντα που έχουμε στη διάθεσή μας. Ακόμα και αν έχετε πετύχει ακριβώς την απόχρωση στο makeup, το γεγονός ότι απλώνεται κάτι στο πρόσωπό σας, θα κάνει διαφορά με το λαιμό και το ντεκολτέ. Κορίτσια, προσοχή!

Πούδρα παντού

Αυτή η μάστιγα της πούδρας, που πολλές τις βάζετε πάνω από το foundation και έρχεται και λασπώνει η βάση. Πραγματικά, κρύψτε την και αν δεν μπορείτε με ένα μικρό, φουντωτό πινέλο δουλέψτε την απλά τοπικά. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε με τις τεράστιες ποσότητες πούδρας πάνω από το foundation!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.