ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μπορείς πραγματικά να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για το ντεμακιγιάζ σου;


Ελένη Τσούτση

20 Μαρτίου 2023

Μπορείς πραγματικά να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για το ντεμακιγιάζ σου;
Instagram/@bizceizleyin
Η ερώτηση είναι: μπορεί το ντεμακιγιάζ να αφαιρεθεί σωστά με το λάδι καρύδας;

Όλες μας έχουμε δοκιμάσει έστω μια φορά το λάδι καρύδας στο skincare αφού έχει «θαυματουργές» ιδιότητες. Από τη λεύκανση των δοντιών μέχρι τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό και απλό συστατικό που έχει αποτελέσματα. Υπάρχει όμως και η άποψη πολλών ειδικών που προειδοποιούν ότι τα λάδι καρύδας φράζει τους πόρους και ενισχύει το σχηματισμό μαύρων στιγμάτων. Τι ίσχυει όμως στην πραγματικότητα

Λειτουργεί το λάδι καρύδας στο ντεμακιγιαζ;

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Το λάδι καρύδας είναι μια καλή επιλογή για το ντεμακιγιάζ. Όχι μόνο καθαρίζει σε βάθος το δέρμα σας αλλά του προσφέρει και πολύτιμα συστατικά. Το λάδι καρύδας είναι αντιβακτηριδιακό και λειτουργεί επίσης ως μια εξαιρετική κρέμα. Λόγω της απορρυπαντικής του δράσης, λειτουργεί καλά και ως ντεμακιγιάζ», εξηγεί ο δερματολόγος, Thornfeldt στο Byrdie.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Χρησιμοποιήστε το λάδι καρύδας όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα οποιοδήποτε λάδι καθαρισμού. Τοποθετείστε το πρώτα στα χέρια σας και έπειτα, τρίψτε το απαλά σε στεγνό δέρμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια, Μόλις το μακιγιάζ σας έχει «λιώσει» αρκετά, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και στεγνώστε το.

Τον χειμώνα το λάδι καρύδας στερεοποιείται και μπορείτε να πάρετε μια μικρή ποσότητα και να τρίψετε ανάμεσα στα δάχτυλά ώστε να υγροποιηθεί. Plus, όταν κάνετε ντεμακιγιάζ με λάδι καρύδας δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε βαμβάκι. Το βαμβάκι θα απορροφήσει μεγάλη ποσότητα από το λάδι με αποτέλεσμα να μην έχετε αρκετό προϊόν για το δέρμα.

Jenny.Gr
Pexels

Είναι το λάδι καρύδας κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος;

Δεν είναι όλοι οι τύποι δέρματος συμβατοί με το λάδι, επομένως αν το εντάξετε στη ρουτίνα σας θα πρέπει να παρατηρείτε πώς αντιδρά η επιδερμίδα σας. Οι skincare experts εκτιμούν ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή για το ευαίσθητο δέρμα.

Η κύρια παρενέργεια για την οποία πρέπει να ανησυχείτε είναι η απόφραξη των πόρων και τα σπυράκια. Ο experts συμφωνούν ότι υπάρχει πιθανότητα το λάδι καρύδας να φράξει τους πόρους. Επομένως, η χρήση πρέπει να γίνεται σταδιακά ώστε να παρατηρείτε αν η επιδερμίδα σας το «δέχεται» δίχως παρενέργειες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.