ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

6 bronzers που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα - Πώς θα το βάλεις για να δείχνεις φυσική


Ελένη Τσούτση

25 Απριλίου 2023

6 bronzers που ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα - Πώς θα το βάλεις για να δείχνεις φυσική
Πώς να το εφαρμόσεις για ένα φυσικό ηλιοκαμμένο look

Λίγα πράγματα έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το καθημερινό σου look όπως ένα υπέροχο bronzer. O σκοπός του bronzer είναι να προσθέσει «βάθος και ζεστασιά» στο δέρμα σου, αναφέρει η Danessa Myricks, makeup artist στο Glamour. Αν θέλεις λοιπόν να δείχνεις φρέσκια λες και γύρισες από ένα ταξίδι στην Ίμπιζα ενώ εσύ καθόσουν στο καναπέ όλο το Σαββατοκύριακο, δεν έχεις παρά να βάλεις το bronzer στη συλλογή σου.

Τι πρέπει να προσέξεις; Παρά την ικανότητα του bronzer να «ξυπνά» το δέρμα, πολλές φόρμουλες τείνουν να είναι πολύ πορτοκαλί και αυτό δεν έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι να βρεις την απόχρωση που ταιριάζει με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Το ζητούμενο με το bronzer είναι ένα: να δείχνει όσο πιο φυσικό γίνεται. «Όταν επιλέγετε ένα bronzer, σκεφτείτε τι συμβαίνει όταν είστε στον ήλιο», αναφέρει η Myricks. «Αφήστε το σώμα σας να σας δώσει στοιχεία. Προσδιορίστε τους βαθύτερους τόνους που εμφανίζονται στο στήθος, τους ώμους και τα χέρια σας και χρησιμοποιήστε τους ως μετρητή».

Ένα ασφαλές τρόπος είναι να προτιμήσεις ένα προϊόν με δύο αποχρώσεις: ένα πιο βαθύ από τον φυσικό τόνο του δέρματός σου και ένα πιο σκούρο, αν θέλεις μια πιο έντονη αντίθεση. Η makeup artist, Kasey Spickard αναφέρει ότι οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις θα δείχνουν καλύτερα με ένα bronzer που έχει ουδέτερους τόνους - δηλαδή, αποχρώσεις που δεν κλίνουν σε πολύ ζεστές ή ψυχρές. Αν δεν ξέρεις τι υποτόνους έχει το δέρμα σου, επέλεξε κάτι ουδέτερο, λέει η Spickard, το οποίο θα σας χαρίσει ένα φυσικό look ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός σου.

Πώς να εφαρμόσεις το bronzer για ένα φυσικό look

«Όπως είναι η φιλοσοφία μου με όλο το μακιγιάζ, ξεκινήστε με λίγο προϊόν και χτίστε το», λέει η Spickard. « Με ένα ειδικό πινέλο για bronzer, εφαρμόστε το προϊόν στην περίμετρο του προσώπου σας - ξεκινώντας από τους κροτάφους, πάνω από τις κορυφές των ζυγωματικών σας και κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού σας . Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ό,τι προϊόν σας έχει απομείνει στο πινέλο, εφαρμόστε κατά μήκος των πλευρών της μύτης, της άκρης του πηγουνιού και του λαιμού σας.»

Βρες στην παρακάτω gallery τα καλύτερα bronzers της αγοράς που ταιριάζουν σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας:

1. Sisley, Phyto-Touche Sun Glow Powder - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

2. Estée Lauder, Bronze Goddess Matte & Glow 3d Bronzing Trio - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

3. L'Oreal Paris Bronze to Paradise - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

4. Clinique, Bronze Pressed Powder Bronzer - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

5. Τom Ford Soleil Glow Bronzer - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

6. La Roche Posay, Toleriane Teint Bronzing Powder - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.