ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα lip balms με SPF που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου


Ελένη Τσούτση

29 Μαΐου 2023

Τα lip balms με SPF που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου
Instagram/@bizceizleyin
Ακόμα κι αν εφαρμόζεις με επιμέλεια αντηλιακό στο πρόσωπό σου, μπορεί να ξεχνάς να προστατεύσεις τα χείλη σου

Αν μας διαβάζεις τακτικά σίγουρα θα γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή αντηλιακού κάθε μέρα (ναι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά και ακόμα κι αν είσαι σε εσωτερικό χώρο). Θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου και μάλιστα να το τηρείς όλο το χρόνο.

Ευτυχώς για όλους μας οι νέες φόρμουλες των αντηλιακών δεν είναι λιπαρές και δεν αφήνουν την ενοχλητική λευκή υφή στο δέρμα μας. Τα αντηλιακά έχουν εξελιχθεί και πλέον καλύπτουν όλα όσα ζητάμε. Εμείς όμως θα κάνουμε focus στα χείλη που και αυτά με τη σειρά τους χρειάζονται ενυδάτωση και φυσικά την αντίστοιχη προστασία από τον ήλιο όπως και το υπόλοιπο πρόσωπο.

Οι άνθρωποι ξεχνούν να προστατεύουν τα χείλη τους από τον ήλιο, κάτι που πραγματικά δεν θα έπρεπε», λέει η Hiba Injibar, σύμβουλος δερματολόγος στο The Stylist. «Τα χείλη σας παράγουν μόνο μια μικρή ποσότητα μελανίνης, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στις ακτίνες UV».

«Τα χείλη αποτελούνται από δέρμα που είναι πολύ πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δέρμα του σώματός σας», εξηγεί ο Injibar. «Το δέρμα στο πρόσωπό σας μπορεί να έχει πάχος έως και 16 κυτταρικές στοιβάδες, ενώ το δέρμα στα χείλη σας έχει πάχος μόνο τρία έως πέντε στρώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα αιμοφόρα αγγεία σας είναι πιο εμφανή, δίνοντας στα χείλη σας το ροζ ή κόκκινο χρώμα τους».

«Επίσης, σε αντίθεση με άλλες περιοχές του δέρματος, δεν έχουν αδένες λιπαρότητας για να προστατεύουν το δέρμα και να το διατηρούν ενυδατωμένο. Για αυτούς τους λόγους, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως ο άνεμος, το κρύο και ο ήλιος», προσθέτει ο Injibar. Ο καρκίνος του δέρματος σε αυτή την περιοχή είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνος, γι' αυτό βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε ένα βάλσαμο για τα χείλη με SPF και το επαναλαμβάνετε συχνά».

1. YOUTH LAB. LIP PLUMP - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

2. APIVITA LIPCARE ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ SPF20 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

3. Korres Lip Balm Yoghurt Spf20 - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr

4. Uriage Eau Thermale Bariederm Cica Lips Protecting Balm - Βρες το εδώ.

Jenny.Gr


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.