ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Bronze Glow: Τα ωραιότερα bronzers για το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

14 Ιουνίου 2023

Bronze Glow: Τα ωραιότερα bronzers για το καλοκαίρι
Instagram/@ Leslie Dumeix
Αν θέλεις την ηλιόλουστη λάμψη στο πρόσωπό σου δεν έχεις παρά να επενδύσεις σε μια σωστή απόχρωση bronzer

Μπορεί να βρισκόμαστε σχεδόν στην καρδιά του Ιουνίου αλλά ο καιρός δεν μας βοηθάει να αποκτήσουμε το πολυπόθητο μαύρισμα που επιθυμούμε. Το bronzer λοιπόν είναι σωτήριο και ένας γρήγορος τρόπος για να κάνεις το δέρμα σου να φαίνεται υγιές με σχεδόν καμία προσπάθεια. Μπορείς να δώσεις μια μοναδική λάμψη στο πρόσωπο, το ντεκολτέ, τα χέρια και ακόμη και τα πόδια. Αυτό που μπορεί επίσης να κάνει ένα καλό bronzer είναι να τονίσει τα ζυγωματικά και να δώσει την ψευδαίσθηση των γωνιών.

Πώς μπορείς να βρεις το καλύτερο bronzer;

Το παν είναι να δουλέψεις με τον φυσικό τόνο του δέρματός σου. Οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν να αναζητήσεις ένα bronzer μία ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από τον φυσικό σου τόνο, αλλά αξίζει επίσης να καταλάβεις τον υποτόνο σου. Όσες έχουν ζεστούς τόνους μπορούν να επενδύσουν στα χρυσά bronzer της αγοράς, ενώ όσες έχουν ανοιχτόχρωμο τόνο θα πρέπει να κοιτάξουν σε ροδακινί αποχρώσεις. Αν έχεις ουδέτερο τόνο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις το τέλειο bronzer, αλλά οι ροζ αποχρώσεις είναι οι καλύτερες συνολικά.

Ακόμη, τα λιπαρά δέρματα συνήθως κλίνουν προς τις φόρμουλες για το ματ αποτέλεσμα, αλλά για ξηρούς ή κανονικούς τύπους δέρματος, τα υγρά bronzer προσφέρουν ένα πολύ φυσικό, λαμπερό αποτέλεσμα.

Πώς εφαρμόζεις το bronzer;

Η ιδέα είναι να δημιουργήσεις μια ηλιόλουστη επιδερμίδα απλώνοντας bronzer στις περιοχές του προσώπου που ο ήλιος θα χτυπούσε φυσικά. Ενώ πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε εφαρμόζοντάς το σε σχήμα «3» και στις δύο πλευρές του προσώπου μας, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε έντονες γωνίες, ο make-up artist της MAC, ο Dominic Skinner, έχει απομυθοποιήσει αυτό το κόλπο.

«Καταλήγεις με μάγουλα χάμστερ!» λεει. «Αντ' αυτού, βάλτε το πινέλο σας και αφήστε το από την κορυφή του αυτιού μέχρι τη γωνία του στόματος για την πρώτη σας γραμμή. Στη συνέχεια, στην ίδια γωνία, εφαρμόστε από τη γωνία του ματιού μέχρι τον κρόταφο. Δημιουργεί αυτή την ιδέα των ζυγωματικών, ενώ το σχήμα «3» αποκλείει ολόκληρο το ζυγωματικό με ένα χρώμα. Η σωστή τοποθέτηση είναι το παν.»

«Η άλλη βασική συμβουλή του είναι να βρείτε ένα ρουζ που δεν είναι ούτε η παραδοσιακή απόχρωση bronzer ούτε ρουζ, δοκιμάστε μια ροζ καφέ απόχρωση, όπως το Warm Soul της MAC, για να γεφυρώσετε το χάσμα ανάμεσα στο περίγραμμα και το δέρμα σας. «Γίνεται ένα μεταβατικό χρώμα, εφαρμόστε το ρουζ στα ζυγωματικά για να το βοηθήσετε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.»

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα ωραιότερα bronzer για το καλοκαίρι:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.