ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μισείς την αίσθηση του foundation; Αυτά είναι τα προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις


Ελένη Τσούτση

31 Ιουλίου 2023

Μισείς την αίσθηση του foundation; Αυτά είναι τα προϊόντα που μπορείς να δοκιμάσεις
Instagram/@ Cere Campbell
Αν θέλεις να καλύψεις τυχόν ατέλειες και δεν σου αρέσει η αίσθηση του foundation, σου έχουμε μερικές καλές εναλλακτικές

To βαρύ foundation σίγουρα δεν έχει θέση στο καλοκαιρινό σου μακιγιάζ. Χρειάζεσαι ελαφριές φόρμουλες και υφές που αγκαλιάζουν την επιδερμίδα σου, ενώ παράλληλα καλύπτουν κάποιες «ατέλειες».Οι κρέμες BB έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στον κόσμο της ομορφιάς αφού μία από τις διαχρονικές τάσεις είναι το natural makeup look, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τo όνομα BB σημαίνει blemish balm ή blemish base ή beauty balm δηλαδή βάση ή κρέμα ή βάλσαμο για σημάδια (ακμής, δυσχρωμίες, σπυράκια ή τυχόν ψεγάδια της επιδερμίδας).Στην αρχή ήταν αρκετά δημοφιλής στην Κορέα αφού πολλές Κροάτισσες προτιμούσαν να έχουν μια ελαφριά κάλυψη παρά μία πιο βαριά. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα σχεδόν όλα τα beauty brands έχουν λανσάρει τουλάχιστον μια BB Cream.

Η κρέμα BB μπορεί να φορεθεί μόνη της σαν ενυδατική με χρώμα και αντικαθιστά το serum, την ενυδατική κρέμα, το primer της βάσης μακιγιάζ, τη βάση make up και το αντηλιακό (καθώς οι περισσότερες BB κρέμες έχουν δείκτη προστασίας από τον ήλιο). Οι makeup experts τονίζουν ότι η BB μπορεί να εφαρμοστεί μετά το serum και την ενυδατική σας κρέμα για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή πριν από την πούδρα ανάλογα με την επιθυμητή κάλυψη.

Η BB προτείνεται για είναι να μειώσει και να καλύψει τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας όχι όμως για να αντικαταστήσει και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ. Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα πιο ολοκληρωμένο μακιγιάζ καλό είναι να εφαρμόσετε και concealer κάτω από τα μάτια καθώς και σε σημεία με έντονες δυσχρωμίες προκειμένου το τελικό φινίρισμα να είναι καλύτερο.

Βρες παρακάτω τις δικές μας επιλογές και διάλεξε εκείνη που ταιριάζει με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.

1. Maybelline SuperStay 24H Skin Tint + Vitamin C

Jenny.Gr

2. Tarte BB Tinted Treatment 12-Hour Primer Broad Spectrum SPF 30 Sunscreen

Jenny.Gr

3. Bobbi Brown Vitamin Enriched Skin Tint

Jenny.Gr

4. CHARLOTTE TILBURY Unisex Healthy Glow - Hydrating tinted moisturiser

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.