ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Υour skin but better: Tα tricks για να χαρίσεις αψεγάδιαστη όψη στο δέρμα εφαρμόζοντας foundation


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Νοεμβρίου 2023

Υour skin but better: Tα tricks για να χαρίσεις αψεγάδιαστη όψη στο δέρμα εφαρμόζοντας foundation
IG @rosiehw
Ανακάλυψε το μυστικό για να κάνεις το foundation σου να μοιάζει με δεύτερο δέρμα

Κάθε φορά που εφαρμόζεις ένα υγρό foundation, στόχος σου είναι να «σβήνεις» τις ατέλειες της επιδερμίδας, κάνοντάς τη να φαίνεται πιο λεία και λαμπερή. Επομένως, «απαιτείς» από το προϊόν που επιλέγεις να λειτουργεί δεύτερο δέρμα σου. Ορισμένες φορές όμως, ακόμα κι ένα πολύ αγαπημένο σου foundation μπορεί να σε απογοητεύσει, καθώς μπορεί να κάνει τις λεπτές γραμμές να φαίνονται πιο έντονες και την ακμή ή τα μαύρα στίγματα πολύ πιο ορατά. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τις περισσότερες φορές δεν ευθύνεται το foundation γι’ αυτό, αλλά εσύ.

Το foundation που έχει εφαρμοστεί στην επιδερμίδα και δείχνει τελικά λιγότερο από τέλειο αναφέρεται συνήθως ως cakey. Συμβαίνει συχνά όταν εφαρμόζεις πολύ προϊόν ή όταν δεν έχεις προετοιμάσει κατάλληλα το δέρμα σου ώστε να υποδεχτεί το foundation.

Αν διαπιστώσεις ότι το μακιγιάζ σου αντί για άψογο, φαίνεται σε μερικά σημεία σαν ψηφιδωτό, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να το αφαιρέσεις όλο και να ξεκινήσεις από την αρχή. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένα τρόπος που μπορείς να τον εφαρμόσεις για να αντιστρέψεις το ανεπιθύμητο cakey look.

Jenny.Gr
Instagram/@ rosiehw

Foundation για λείο φινίρισμα

Εάν το δέρμα σου είναι ξηρό, οι πιθανότητες το μακιγιάζ σου να δείχνει cakey είναι αυξημένες. Το foundation σε ξηρό δέρμα μπορεί κάποιες φορές να οδηγήσει σε ξεφλουδισμένα μπαλώματα ή το προϊόν να εισχωρήσει βαθιά στις λεπτές γραμμές. Μπορείς να το καταπολεμήσεις αρχικά, χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα, αλλά αν διαπιστώσεις ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται δοκίμασε να αναμείξεις το foundation σου με 2-3 σταγόνες από ένα έλαιο περιποίησης.

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις να προσθέσεις στο foundation σου λίγη ποσότητα από τον ορό υαλουρονικού οξέος που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου – χαρίζει τεσταρισμένα άψογο αποτέλεσμα και λάμψη στο δέρμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.