ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Baking makeup: Το μυστικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα και μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Δεκεμβρίου 2023

Baking makeup: Το μυστικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα και μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας
IG @rosiehw
Όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό βραδινό μεγάλης διάρκεις, το baking είναι απαραίτητο

Το baking είναι μια παλιά τεχνική μακιγιάζ που χρησιμοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν το ματ και πιο βαρύ μακιγιάζ ήταν η τάση της εποχής. Στόχος αυτής της τεχικής ήταν να διατηρήσει το μακιγιάζ στη θέση του και να απαλλάξει το δέρμα από τη λιπαρότητα.

Τι είναι το baking makeup;

Όταν ακούς τη λέξη «baking» είναι λογικό να πηγαίνει αυτόματα το μυαλό σου στην κουζίνα και στο ψήσιμο ενός λαχταριστού κέικ. Είναι ενδιαφέρον ότι το baking στο μακιγιάζ χρησιμοποιεί μια παρόμοια λογική - είναι η διαδικασία να επιτρέπεις στη φυσική θερμότητα του σώματός σου να ρυθμίσει το μακιγιάζ σου, χρησιμοποιώντας μια στρώση πούδρας σε ελεύθερη μορφή.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Συνήθως, εφαρμόζεται μια γενναιόδωρη ποσότητα πούδρας κάτω από τα μάτια, στη ζώνη Τ και στις περιοχές του προσώπου που είναι πιο έντονη η έκκριση λιπαρότητας. Την αφήνουμε για αρκετά λεπτά να καθίσει πάνω στο δέρμα κι έτσι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η θερμότητα του σώματος βοηθά στο να «κλειδώσει» το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, αφαιρείται η περίσσεια πούδρας και μπορείς να απολαύσεις ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.