ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάς τα πινέλα του μακιγιάζ για να διατηρείς υγιές το δέρμα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Ιανουαρίου 2024

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάς τα πινέλα του μακιγιάζ για να διατηρείς υγιές το δέρμα σου
IG @rosiehw
Τα πινέλα του μακιγιάζ έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σου

Η φροντίδα του δέρματός μας είναι επιτακτική ανάγκη για να αποτρέψουμε τα σπυράκια και τους ερεθισμούς. Και ενώ δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τι συμβαίνει στο δέρμα μας, μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρά τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας και να διασφαλίσουμε ότι δεν επιδεινώνουν κανένα πρόβλημα.

Βασικές αρχές όπως το να κρατάμε τα δάχτυλά μας μακριά από το πρόσωπό μας και να απολυμαίνουμε τακτικά τις οθόνες του κινητού τηλεφώνου μας είναι γνωστές, αλλά βακτήρια μπορεί να κρύβονται και στα προϊόντα ομορφιάς που έχουμε στη συλλογή μας—ιδίως στα πινέλα του μακιγιάζ— και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός μας.

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάς τα πινέλα του μακιγιάζ;

Ιδανικά πρέπει να αντικαθιστάς τα πινέλα του μακιγιάζ κάθε δύο χρόνια. Εάν δεν επισκευάζονται επειδή δεν πλένονται αρκετά συχνά και οι τρίχες είναι δύσκαμπτες και σκληρές ή λιπαρές λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης προϊόντος που δεν έχει καθαριστεί, η άμεση αντικατάστασή τους είναι η καλύτερη επιλογή.
Τα πινέλα μακιγιάζ συνήθως αποτελούνται από συνθετικές και μη τρίχες, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τύπο. Εάν διατηρείς τα πινέλα σου καθαρά και απαλλαγμένα από βακτήρια, μπορούν να παραμείνουν στη συλλογή σου για πολλά περισσότερα χρόνια.

Jenny.Gr
IG @rosiehw

Γιατί πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ;

Αν και σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη σου συνήθεια, το να διατηρείς τα πινέλα του μακιγιάζ καθαρά είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου. Το να μην πλένεις τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ μπορεί πράγματι να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα σου. Τα πινέλα συσσωρεύουν υπολείμματα μακιγιάζ, έλαια, νεκρά κύτταρα δέρματος και βακτήρια με την πάροδο του χρόνου. Όταν επαναχρησιμοποιείς αυτά τα πινέλα χωρίς να τα καθαρίσεις, επαναφέρεις αυτές τις ακαθαρσίες στο δέρμα, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους, εξάρσεις ακμής και ερεθισμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.