ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Skin Tint: Πώς εφαρμόζεται σωστά στην επιδερμίδα του προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Μαΐου 2024

Skin Tint: Πώς εφαρμόζεται σωστά στην επιδερμίδα του προσώπου
IG @hannaschonberg
Για μια λαμπερή και ομοιόμορφη, αλλά φυσική όψη στην επιδερμίδα

Για πολλές γυναίκες, η σχέση τους με το foundation είναι πάντα εύκολη. Δεν τους αρέσει η πολύ υψηλή κάλυψη κι αν έχουν μάλιστα πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα, νιώθουν ότι ακόμα κι ένα foundation ελαφριάς σύνθεσης, προσθέτει χρόνια στην εμφάνισή τους ή τους προκαλεί αίσθηση δυσφορίας.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, τότε αξίζει να γνωρίσεις τα skin tints. Πρόκειται για υβριδικά προϊόντα – μια διασταύρωση κρέμας με χρώμα, κρέμας CC και foundation – συνδυάζουν δηλαδή την καλλυντική περιποίηση δέρματος με το μακιγιάζ. Η σύστασή τους μοιάζει με ορό προσώπου ενισχυμένο με χρώμα, παρέχοντας ελαφριά κάλυψη που «χτίζεται» αναλόγως με το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις. Επιπλέον, ενυδατώνουν το δέρμα και ενισχύουν τη λάμψη του.

Πώς να εφαρμόσεις το skin tint

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Προετοίμασε το δέρμα σου με ορό και ενυδατική κρέμα. Εάν έχεις μικτό ή λιπαρό δέρμα, εφάρμοσε ένα ελαφρύ ματ προϊόν, καθώς πολλές skin tint συνθέσεις είναι ήδη ενυδατικές.
Ολοκλήρωσε προαιρετικά με ένα primer, για να εξασφαλίσεις ότι το προϊόν θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο δέρμα.

Ρίξε μερικές σταγόνες skin tint στα άκρα των δακτύλων σου και άπλωσέ τις ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό. Για πιο άψογο αποτέλεσμα, άπλωσε το προϊόν στο πίσω μέρος του χεριού σου και χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο σφουγγαράκι ή πινέλο για να το ταμπονάρεις ή να το απλώνεις στο πρόσωπό σου.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Για πιο καλυπτικό φινίρισμα, επανάλαβε τη διαδικασία, εστιάζοντας στις περιοχές που θέλεις να καλύψεις.

Εάν είναι απαραίτητο, εφάρμοσε επίσης ένα concealer σε μαύρους κύκλους ή ιδιαίτερα εμφανείς κηλίδες.

Αν θέλεις να πετύχεις μια no makeup makeup εμφάνιση, πρόσθεσε μια στρώση μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου, μια πινελιά ρουζ και λίγο lip gloss στα χείλη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.