ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Foundation: Η εφαρμογή που «εξαφανίζει» λεπτές γραμμές και ρυτίδες από την επιδερμίδα του προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Οκτωβρίου 2024

foundation
IG @blaireadiebee
Η σωστή τεχνική εφαρμογής foundation εξασφαλίζει ένα δέρμα που δείχνει πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό, ακόμα και μετά τα 50

Καθώς μεγαλώνουμε, από την ηλικία των 50 ετών και άνω, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό. Αυτό σημαίνει πώς πέρα από την ιδανική περιποίηση για τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας μας, χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που εφαρμόζουμε το μακιγιάζ της βάσης μας. Αξιοποιώντας μερικά από τα πιο απλά και αποτελεσματικά pro makeup tips μπορούμε να κάνουμε το δέρμα μας να δείχνει πιο ξεκούραστο, πιο νέο και πιο λαμπερό, καμουφλάροντας έξυπνα λεπτές γραμμές, ρυτίδες και άλλες ατέλειες της επιδερμίδας.

μακιγιαζ προσώπου
IG @blaireadiebee

Η σωστή ποσότητα foundation

Η σωστή ποσότητα foundation είναι εξαιρετικά σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εσφαλμένα πιστεύουμε ότι όσο πιο πολύ προϊόν χρησιμοποιούμε τόσο καλύτερα κρύβουμε τις ατέλειες της επιδερμίδας. Με το foundation, ωστόσο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα foundation που εφαρμόζεται στο πρόσωπο, τόσο πιο εμφανείς γίνονται οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες. Επομένως, χρησιμοποιούμε το foundation με μέτρο.

μακιγιαζ προσώπου
IG @blaireadiebee

Η σωστή ποσότητα πούδρας

Για να σταθεροποιήσουμε τo foundation, συνήθως χρησιμοποιούμε πούδρα. Οι κινήσεις εφαρμογής πρέπει να είναι πάντα αέρινες και η ποσότητα πούδρας που χρησιμοποιούμε τόση όση να «κλειδώνει» το μακιγιάζ της βάσης, χωρίς να δημιουργεί cakey αποτέλεσμα που κάνει το δέρμα να δείχνει κουρασμένο και πιο γερασμένο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.