ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Θεραπεία μαλλιών με αιθέρια έλαια


TSVIGKOU

9 Μαΐου 2013

Για λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας για το καλοκαίρι, ενισχύστε τα για να αντέξουν στις αντίξοες συνθήκες όπως η επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, ο αέρας, το θαλασσινό αλάτι και το χλώριο στις πισίνες. Όσο περισσότερο περιποιείστε τα μαλλιά σας τόση λιγότερη φθορά θα παρουσιάσουν.

Υλικά:

100ml αμυγδαλέλαιο (έλαιο βάση)

50 ml έλαιο jojoba (έλαιο βάση)

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού

Εκτέλεση:

Αναμίξτε το αμυγδαλέλαιο με το έλαιο jojoba σε ένα μπολ και προσθέστε σταδιακά τις σταγόνες από τα αιθέρια έλαια της συνταγής. Αναμίξτε το μείγμα με μια ξύλινη σπάτουλα και η θεραπεία σας είναι έτοιμη.

Εφαρμογή:

Σε στεγνά μαλλιά, απλώστε το μείγμα πρώτα στο τριχωτό, στις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια, ότι απομείνει απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών. Κάντε απαλό μασάζ, με τις άκρες των δαχτύλων (όχι με τα νύχια), σε όλο το τριχωτό. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια μεμβράνη και από πάνω πετσέτα. Αφήστε τη θεραπεία για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Με αυτή τη θεραπεία τα μαλλιά σας θα είναι υγιή, λαμπερά και ενυδατωμένα. Επίσης, θα παρατηρήσετε μείωση της υπερβολικής τριχόπτωσης.

Extra tip:

Τα παραπάνω έλαια και αιθέρια έλαια θα τα βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει κάποια από τα παραπάνω έλαια, κάντε πρώτα ένα patch test σε ένα σημείο του τριχωτού.

Την ίδια θεραπεία μπορείτε να απλώσετε και στα νύχια των χεριών και πελμάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.