ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Tips ομορφιάς για εύθραυστα μαλλιά


TSVIGKOU

29 Ιουλίου 2013

Κατεστραμμένα μαλλιά που σπάνε – υπάρχει θεραπεία;

Δυστυχώς, στο όνομα της ομορφιάς, τα μαλλιά καταστρέφονται καθημερινά με πολλές μεθόδους. Πολλές γυναίκες σε καθημερινή βάση ισιώνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκι και πρέσα για ίσιωμα ή κάνουν μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι για να είναι όμορφες και περιποιημένες, όμως αγνοούν το πόσο πολύ επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών τους. Βέβαια, κάποια στιγμή όλες παρατηρούν τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει το καθημερινό styling στα μαλλιά τους και ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν την θεραπεία.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να προστατέψετε ή να επαναφέρετε τα μαλλιά σας που παρουσιάζουν έντονη ψαλίδα, που σπάνε, που είναι θαμπά και ατίθασα:

1. Κόψτε τις ψαλίδες και τις ατίθασες άκρες για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας και να φαίνονται πιο υγιή.

2. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε συστατικά που ενδυναμώνουν τα μαλλιά.

3. Αλλάξτε σαμπουάν. Ειδικά όταν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα και σπάνε, χρειάζονται ένα προϊόν που θα τα ενδυναμώσει. Δοκιμάστε ένα σαμπουάν πλούσιο σε πρωτεΐνες.

4. Το συχνό λούσιμο είναι ένας ακόμα παράγοντας που καταστρέφει και αφυδατώνει τα μαλλιά και το τριχωτό. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε ένα στυπτικό σαμπουάν ρισκάρετε καθημερινά στην απώλεια σημαντικών ελαίων που θρέφουν τις τρίχες.

5. Μετά το λούσιμο απλώστε στις άκρες ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μαλακτικό μαλλιών και σε καθημερινή βάση μια ενυδατική κρέμα ή serum. Έτσι, θα αυξήσετε την ελαστικότητα των μαλλιών με αποτέλεσμα να μην σπάνε εύκολα.

6. Προσφέρετε στα μαλλιά σας μια εντατική περιποίηση που θα λατρέψουν, 1-2 φορές την εβδομάδα κάντε μάσκα μαλλιών με σπιτικά υλικά ή με φυτικά έλαια. Για παράδειγμα το οργανικό λάδι καρύδας και το οργανικό ελαιόλαδο επαναφέρουν την υγεία των μαλλιών.

7. Χτενίστε τα μαλλιά σας όταν είναι στεγνά, όσο είναι βρεγμένα είναι πολύ πιο ευάλωτα. Χτενίστε απαλά, ξεκινώντας από τις άκρες και ανεβαίνοντας σταδιακά προς τις ρίζες, έτσι θα αποφύγετε τους κόμπους.

8. Ανάλογα με το styling των μαλλιών, απλώστε ειδικά προϊόντα για προστασία και εύκολο χτένισμα.

9. Αλλάξτε το καθημερινό σας styling. Περιορίστε το πιστολάκι ή την πρέσα ή το ψαλίδι για μπούκλες και αφήστε τα μαλλιά σας φυσικά ή υιοθετήστε άλλες μεθόδους styling που δεν απαιτούν την χρήση της υψηλής θερμοκρασίας.

10. Αποφύγετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά, ειδικά αν οι τρίχες είναι πολύ αφυδατωμένες θα σπάσουν πολύ πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.