ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι ιδανικές τροφές για την υγεία των μαλλιών


9 Μαρτίου 2014

Όλοι έχουμε ακουστά τη φράση «είμαστε ότι τρώμε». Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Τα μαλλιά αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τη γενική υγεία  και ως γνωστό η γενική υγεία εξαρτάται και επηρεάζεται από τη διατροφή. Παρακάτω θα βρείτε τροφές που πρέπει να εντάξετε στο διατροφολόγιο σας για να έχετε υγιή μαλλιά.

Ψάρια, όπως σολομό, σαρδέλες και πέστροφες, αφού είναι πλούσια σε πρωτείνες, ωμέγα 3, λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, που βοηθούν σε μεγάλο βαθμό το τριχωτό της κεφαλής.

Κοτόπουλο, που περιέχει και αυτό πρωτείνες καθώς και είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνη Β12. Όλα αυτά βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Φακές. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, που βοηθούν πολύ την υγεία των μαλλιών.

Αβγά. Είναι αποτελεσματικά για την τριχόπτωση των μαλλιών.

Καρότα και βερύκοκα.

Μούρα. Είναι σημαντικοί φορείς παροχής βιταμίνης C, σημαντική για τα μαλλιά.

Σπανάκι. Είναι μια καλή πηγή σιδήρου, βιταμίνης C και φυλλικού οξέος. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν το θύλακα της τρίχας και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Παρόμοια οφέλη έχει το λάχανο και το μπρόκολο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.