ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Μήπως τα νύχια σας χρειάζονται μια σωστή διατροφή;


27 Οκτωβρίου 2014

Τα μαλλιά και τα νύχια σας αποτελούνται και τα δύο από πρωτεΐνες, έτσι ώστε πολλά από τα τρόφιμα να είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία τους. Επιπλέον, μπορείτε να εντοπίσετε από τα νύχια σας, και άλλα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στο σώμα σας. Για παράδειγμα, εύθραυστα ή φαγωμένα νύχια μπορεί να υποδεικνύουν μια ανεπάρκεια σιδήρου, και οι λευκές κηλίδες μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη ψευδαργύρου από τη διατροφή. Άρα, εάν θέλετε να αποφύγετε τα λευκά σημάδια στα νύχια σας, φροντίστε να τρώτε αρκετά τρόφιμα που να περιέχουν ψευδάργυρο. Τροφές που περιέχουν υψηλές ποσότητες από αυτό το μέταλλο, είναι το κόκκινο κρέας, τα στρείδια, μερικά πράσινα λαχανικά και το συκώτι. Πάρα πολύ αλκοόλ ή καφεΐνη μπορεί να αποτρέψει την σωστή απορρόφηση ψευδαργύρου. Επίσης, τα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητη για την καλή υγεία των νυχιών. Η έλλειψη αυτών των λιπών στη διατροφή σας, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά και ξεφλουδισμένα νύχια. Άρα, είναι καλό να περιλαμβάνετε τη διατροφή σας, μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή σπόρους κάθε μέρα ή να λαμβάνετε ένα καθημερινό συμπλήρωμα ιχθυελαίου, εφόσον έχετε μιλήσει με τον ιατρό σας.

Ακόμη, καλό είναι να γνωρίζετε ότι, τα νύχια σας αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό, από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη, έτσι θα πρέπει η διατροφή σας να έχει σε αφθονία αυτή τη πρωτεΐνη, ώστε να αποφύγετε τα αδύναμα νύχια. Οι χορτοφάγοι μπορούν να πάρουν τη πρωτεΐνη, από τους κατάλληλους συνδυασμούς τροφίμων. Τέλος, το έλαιο νυχτολούλουδου περιέχει τα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την προστατευτική εξωτερική δομή των κυτταρικών μεμβρανών, κρατώντας τα νύχια και τα μαλλιά υγιή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.