ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Άσπρα μαλλιά: Λόγοι, επιλογές


4 Ιανουαρίου 2015

Τα γκρίζα μαλλιά θα συμβούν σε όλους μας κάποια στιγμή. Αλλά γιατί μερικές γυναίκες βγάζουν άσπρες τρίχες στη δεκαετία του '30 τους, ενώ άλλες αργούν να δουν αυτά τα σημάδια;

Συνήθως, οι λευκοί άνθρωποι αρχίζουν να γκριζάρουν στα μέσα της δεκαετίας του '30, οι Ασιάτες στα τέλη του '30, και Αφρο-Αμερικανοί στα μέσα του '40. Επίσης, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ότι το άγχος προκαλεί την εμφάνιση άσπρων τριχών, αυτό δεν έχει αποδειχθεί. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς, την αιτία της εμφάνισης των άσπρων μαλλιών, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ό,τι τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι, η ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 ή τα προβλήματα με την υπόφυση ή το θυρεοειδή αδένα μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο γκριζάρισμα, το οποίο όμως μπορεί να είναι αναστρέψιμο, εάν το πρόβλημα διορθωθεί.

Όμως, για όσες δεν βάφετε τα μαλλιά σας, υπάρχουν επιλογές για να κρύψετε τις άσπρες τρίχες, εφόσον το επιθυμείτε, όπως για παράδειγμα μια ημι-μόνιμη βαφή: Το χρώμα διαρκεί μερικές εβδομάδες και είναι μια καλή επιλογή, για εσάς που μόλις αρχίζετε να βλέπετε τα πρώτα άσπρα σημάδια. Εάν,από την άλλη δεν θέλετε να βάλετε καθόλου βαφή στα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να αποκτήσετε ένα μοντέρνο κούρεμα, που να αναδεικνύει το στυλ σας και να δίνει πραγματικά ένα ωραίο αποτέλεσμα. Επίσης, χρησιμοποιήστε ένα σίδερο ισιώματος, ώστε να φανούν τα μαλλιά σας πιο λεία και λαμπερά. Τα γκρίζα μαλλιά δείχνουν πιο ωραία, όταν είναι τελείως ίσια, άρα ένα σίδερο θα τα μεταμορφώσει στη στιγμή.

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι πολλές νέες μητέρες, επαγγελματίες, ακόμα και μοντέλα, επιλέγουν τα άσπρα μαλλιά. Ο μύθος ό,τι τα γκρίζα μαλλιά σας μεγαλώνουν, είναι ακριβώς αυτό - ένας μύθος. Εφόσον, είστε νέες, ζωντανές, και υγιείς και προτιμάτε το φυσικό χρώμα στα μαλλιά σας, τότε, δεν θα πρέπει να φοβάστε το γκρι. Μπορεί αυτό το χρώμα να έχει συνδεθεί  με τη γοητεία στους άνδρες, όμως το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις γυναίκες. Απλά, εμείς έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου, στο να πιστέψουμε ό,τι δεν θα είμαστε ελκυστικές και επιθυμητές.

Απολαύστε, λοιπόν τη ζωή σας. Η ομορφιά δεν εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών σας. Η ικανότητα να χαίρεστε αληθινά τη ζωή σας, είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα πραγματικά όμορφη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.