ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Μπορούν τα νύχια σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα;


13 Ιανουαρίου 2015

Διαιτητικά συμπληρώματα διατροφής, η ενυδάτωση και άλλα πολλά κόλπα υπόσχονται, ότι θα μεγαλώσουν τα νύχια σας πιο γρήγορα. Λυπούμαστε, αλλά δεν έχει σημασία τι έχετε ακούσει, τίποτα δεν θα κάνει τα νύχια σας να μακρύνουν γρηγορότερα. Διότι, αυξάνονται με σταθερό ρυθμό, περίπου ένα χιλιοστό κάθε μήνα. Αλλά αν μπορείτε να τα δυναμώσετε, ώστε να μη σπάνε, τότε θα φαίνονται πιο

Κατ αρχάς, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι αληθινό και τι ψεύτικο σχετικά με την ανάπτυξη των νυχιών.

Τα συμπληρώματα Βιοτίνης μεγαλώνουν τα νύχια: Λάθος. Δεν θα κάνετε τα νύχια σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, αν πάρετε αυτά τα συμπλήρωμα διατροφής. Ωστόσο, αρκετές μελέτες δείχνουν, ότι η βιοτίνη μπορεί να ενισχύσει τα εύθραυστα νύχια, και να μειώσει τις πιθανότητες να σπάνε με το παραμικρό.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι οι επαγγελματίες πιανίστες, άτομα που πληκτρολογούν όλη την ημέρα, και γενικά όσοι ασκούν τα δάχτυλά τους, επιταχύνουν την ανάπτυξη των νυχιών τους, λόγω της αυξημένης ροής του αίματος προς τις άκρες των δακτύλων. Αν και δεν υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν, πράγματι όσοι μετακινούνε συνεχώς τα δάχτυλά τους μπορεί, να έχουν ελαφρώς πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα νύχια.

Η ενυδάτωση βοηθάει στην αύξηση των νυχιών: Λάθος. Κρατώντας τα νύχια σας ενυδατωμένα δεν θα βοηθήσει, ώστε να αναπτυχθούν πιο γρήγορα, αλλά μπορεί να μειώσει την ευθραυστότητα τους. Τα νύχια χρειάζονται ενυδάτωση, ακριβώς όπως τα χέρια και το δέρμα, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Άρα, κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, βάλτε λίγη κρέμα χεριών και χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια, όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι. Επιπλέον, τα απορρυπαντικά και το σαπούνι πιάτων μπορεί να κάνει τα νύχια σας στεγνά, με αποτέλεσμα να σπάνε πολύ εύκολα. Γι αυτό και πρέπει να φοράτε γάντια με επένδυση από καουτσούκ όταν έρχεστε σε επαφή με διάφορα καθαριστικά.

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των νυχιών: Λάθος. Μια διατροφή φτωχή σε πρωτεΐνη μπορεί να αποδυναμώσει  και να μειώσει ανάπτυξη των νυχιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.