ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πως να πετύχετε τέλεια loose κυματιστά μαλλιά με διάρκεια


30 Ιανουαρίου 2015

FullSizeRender.jpg

Σε ποιαν δεν αρέσουν τα loose κυματιστά μαλλιά; Είμαι σίγουρη ότι όλες έχουμε ζητήσει από τον κομμωτή μας να δοκιμάσει αυτή την τάση στα μαλλιά μας, ανεξάρτητα από το μήκος τους. Πρόκειται για μία τάση που έχουμε συναντήσει στις πασαρέλες διεθνώς αλλά έχουμε δει να υιοθετούν πολλές διάσημες κυρίες. Οι ανάλαφρες μπούκλες που μοιάζουν φυσικές παραμένουν μία από τις πιο hot τάσεις για το hairlook κι αυτή τη σεζόν.

Τέτοιες μπούκλες ήθελε και η συνάδελφός μου η Εύη! Έτσι λοιπόν επισκεφτήκαμε μαζί τον αγαπημένο μας Δημήτρη Καρούλια στον χώρο του για να μας δείξει step by step πως πετυχαίνει τους τέλειους κυματισμούς!

Ξεκινήσαμε με το λούσιμο, το οποίο όπως μας είπε ο Δημήτρης πρέπει να γίνεται με καθοδικές και απαλές κινήσεις, χωρίς να τρίβουμε το μήκος των μαλλιών γιατί έτσι θα ανοίξουμε τα λέπια της τρίχας και τα μαλλιά μας θα φαίνονται φριζαρισμένα. Χρησιμοποίησε το A+ TAMER CONTROL SHAMPOO το οποίο τιθασεύει και λειαίνει τα μαλλιά, βοηθώντας το χτένισμα που θα κάνουμε μετά να αναδειχθεί περισσότερο.

art1

Στην συνέχεια, να χρειάζεται για να ξεμπερδέψουμε τα μαλλιά χωρίς όμως να τα βαρύνουμε, χρησιμοποιούμε το 20 For you Spray, ένα προϊόν που έχει γίνει απαραίτητο σε όποια γυναίκα το έχει δοκιμάσει γιατί μέσα σε ένα μπουκάλι συγκεντρώνει 20 διαφορετικά οφέλη για τα μαλλιά. Μάθαμε ότι βγαίνει και σε travel size μέγεθος και όπως καταλαβαίνετε το βάλαμε κατευθείαν στην τσάντα μας για το απαραίτητο καθημερινό φρεσκάρισμα στο γραφείο.

Plus: Όποτε το ψεκάζουμε στα μαλλιά μας ο χώρος μυρίζει απλά τέλεια χάρη στην αγαπημένη βανίλια!

art2

Το μυστικό για να πετύχουμε το συγκεκριμένο sexy look όμως είναι ο όγκος. Ειδικά για μακριά μαλλιά σαν της Εύης, είναι αναγκαίο να βρούμε το κατάλληλο προϊόν που θα ενισχύσει τον όγκο και δεν θα κάνει τα μαλλιά να «πέσουν» όταν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε την πρέσα. Ο Δημήτρης μας πρότεινε το A+ Shaper, το οποίο με ένα ψέκασμα κατά μήκος της ρίζας έδωσε εντυπωσιακό σώμα στα μαλλιά.

5

Το επόμενο μυστικό είναι να κάνουμε διαγώνια χωρίσματα με το κλάμερ. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε natural look στις μπούκλες και φυσική κίνηση! Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλες όσες έχουμε τα μαλλιά μας μακριά είναι ότι ενώ βγαίνουμε πανευτυχείς από το κομμωτήριο έχοντας το τέλειο χτένισμα, την επόμενη μέρα το πρωί ξυπνάμε και το χτένισμα είναι παρελθόν. Και όμως, ο Δημήτρης είχε λύση και για αυτό. Πρόκειται για το προϊόν Memorizer – το ψεκάζουμε σε μία – μία τούφα και αμέσως μετά περνάμε με την πρέσα. Πρόκειται για θερμοπροστατευτικό spray με ιδιότητα «memory» καθώς θυμάται το look που δημιουργήθηκε! Με λίγα λόγια την επόμενη μέρα του χτενίσματος, δίνοντας σχήμα στα μαλλιά με τα δάχτυλα σας θα επαναφέρετε τις μπούκλες όπως ήταν όταν βγήκατε από το κομμωτήριο- τόσο απλά!

art3

Ο Δημήτρης μας εξηγεί πως ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την πρέσα για ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα : ξεκινάμε να περνάμε την τούφα από ψηλά και όσο κατεβαίνουμε κάνουμε μισή στροφή με τον καρπό μας μέχρι τις άκρες των μαλλιών. Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχουμε είναι σαν αυτό της 2ης φωτογραφίας .

Όταν πλέον θα έχουμε τελειώσει με την πρέσα, αν επιθυμούμε να τονίσουμε την λάμψη των μαλλιών μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εξειδικευμένο προϊόν – προσοχή να μην βαραίνει τα μαλλιά γιατί το χτένισμα δεν πρόκειται να έχει διάρκεια. Το A+ Spotlight είναι ιδανικό χάρη στην ελαφριά του σύνθεση και την λάμψη που χαρίζει στα μαλλιά.

art4

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό βήμα : Γυρνάμε ανάποδα και ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας τις μπούκλες. Αμέσως μετά ,ψεκάζουμε με μια λακ για φυσικό αποτέλεσμα. Δοκιμάσαμε την A+ Definer και μας άρεσε γιατί ενώ προσφέρει δυνατό κράτημα το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό ! Βοήθησε σε αυτό και το ο Δημήτρης ψέκασε την λακ από απόσταση περίπου 30cm για ανάλαφρο φινίρισμα.

art5

[gallery-419471]

Όλα τα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε στο artofcolour.gr καθώς και σε επιλεγμένα κομμωτήρια.

FullSizeRender

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Καρούλια και το κομμωτήριο DK Hair Culture.

Info: Eλ.Βενιζέλου 42 Περιστέρι 210 5714478 www.dkhairculture.com www.facebook.com/dkhairculture

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.