ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

3+1 μύθοι για τα μαλλιά


22 Φεβρουαρίου 2015

583667d63b762a4b440d0217e706c2bb.jpg

Η φροντίδα των μαλλιών απασχολεί όλες τις γυναίκες. Οι περισσότερες προσέχουν και περιποιούνται όσο το δυνατό περισσότερο τα μαλλιά τους, για καλύτερο και πιο υγιές αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες για την φροντίδα των μαλλιών, ολοένα και αυξάνονται με τα χρόνια, και όλες προσπαθούν να τις ακολουθούν πιστά, διατηρώντας έτσι την ιδανική τους κατάσταση. Όμως όλες αυτές οι συμβουλές είναι μύθος ή πραγματικότητα ;

Το κούρεμα των μαλλιών βοηθάει την γρήγορη ανάπτυξη τους Το συχνό κούρεμα των μαλλιών, δίνει την εντύπωση ότι βελτιώνει αρκετά την υγεία τους. Όμως, στην πραγματικότητα δεν συμβάλλει καθόλου στην γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας, καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν από τη ρίζα.

Το παγωμένο νερό κάνει καλό στα μαλλιά Πολλά έχουν ακουστεί για την συγκεκριμένη πληροφορία. Όμως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το παγωμένο νερό θρέφει τα μαλλιά.

Τα σγουρά μαλλιά αργούν περισσότερο να μακρύνουν Ο μέσος όρος επιμήκυνσης της τρίχας για κάθε άνθρωπο είναι 2,5 εκ. ημερησίως. Ο τύπος μαλλιού δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο.

Εάν πέφτουν τα μαλλιά είναι κακό σημάδι Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά απολύτως φυσιολογικό. Ημερησίως χάνουμε γύρω στις 100 περίπου τρίχες, οι οποίες αντικαθιστώνται. Αν νομίζετε, όμως, ότι χάνετε πολλές περισσότερες από το κανονικό, επισκεφτείτε άμεσα τον δερματολόγο σας.