ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Friday’s manicure: Αυτό είναι το ένα πράγμα που καταστρέφει το manicure μας (;)


8 Ιουλίου 2016

landscape-1427213971-manicurIN.jpg

Η διαδικασία του μανικιούρ είναι αρκετά standard: Κόβονται ή λιμάρονται τα νύχια, τα πετσάκια κόβονται, τα χέρια πλένονται και ενυδατώνονται και, κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της τελετουργίας, οι nail artists μας ζητάνε να βάλουμε τα δάχτυλά μας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα αφήνουμε εκεί για λίγα λεπτά και, ενώ εμείς χαλαρώνουμε, κάτι όχι και τόσο ακίνδυνο για το μανικιούρ μας συμβαίνει! Αυτές οι στιγμές που τα χέρια μας βρίσκονται στο νερό είναι πιο επιβλαβείς από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε για τα νύχια μας.

Κάποιοι nail artists έχουν αρχίσει να διαδίδουν το νέο κι εμείς αναρωτιόμαστε τι να συμβαίνει. Η αλήθεια είναι, ότι μοιάζει απόλυτα λογικό αυτό που υποστηρίζουν. Λένε, λοιπόν, ότι το να βάζουμε μέσα στο νερό τα νύχια μας πριν τα βάψουμε επηρεάζει αντίθετα από ότι πιστεύουμε τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ μας. Ο λόγος είναι ότι τα νύχια είναι πολύ πορώδη και απορροφούν 10 φορές περισσότερο νερό σε σχέση με το δέρμα μας. Όταν συμβαίνει αυτό, τα νύχια διογκώνονται και επιστρέφουν στο φυσιολογικό τους 24 ώρες μετά. Έτσι, το μανικιούρ μας δείχνει υπέροχο τις πρώτες 24-48 ώρες και μόλις αυτές περάσουν αρχίζει να ξεφλουδίζει το βερνίκι!

landscape-1427213971-manicurIN

Πέρα από αυτό, υποστηρίζουν ότι το μούλιασμα μπορεί να έχει κακό αντίκτυπο και στην υγεία των νυχιών μας, γιατί τα πετσάκια μας αποκτούν ελαστικότητα και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να τραβηχτούν και να σχιστούν κατά τη διάρκεια του μανικιούρ. Δεν μας έλεγε κανείς ψέματα ως τώρα, ούτε μας κορόιδευαν. Όπως υποστηρίζουν και οι ίδιες οι nair artists που παρατήρησαν τα παραπάνω, ο λόγος που η διαδικασία που ακολουθείται συμπεριλαμβάνει το μούλιασμα των δαχτύλων είναι κατά κύριο λόγο η συνήθεια -και των ειδικών και των πελατών που δεν είναι βέβαιο ότι θα δέχονταν με ευχαρίστηση ένα μανικιούρ χωρίς τη γνωστή διαδικασία.

Επιπλέον, για τους experts είναι βοηθητικό ότι με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν τα πετσάκια. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει και αν χρησιμοποιηθεί λάδι -κι έτσι δεν θα επηρεαστούν και τα νύχια. Όλα αυτά είναι σίγουρα γνωστά -πριν από εμάς- στους nail artists και μόνο αυτοί ξέρουν αν μας επιφυλάσσουν άμεσα εκπλήξεις -με μόνιμο χαρακτήρα! Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, αν έχετε παρατηρήσει ότι λείπει ένα βήμα από τη γνωστή σειρά της περιποίησης πριν το βάψιμο, μόνο αρνητική δεν πρέπει να είναι η σκέψη σας!

Σε κάθε περίπτωση, εμείς ας προσπαθήσουμε, όταν βγαίνουμε από το nail salon μας, να μην ξεχνάμε ότι μόλις έχουμε κάνει μανικιούρ! Πόσο να μας προστατεύσει και το topcoat όταν εμείς είμαστε απρόσεκτες;!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.