ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 λάθη που κάνουμε όταν ισιώνουμε τα μαλλιά μας


14 Αυγούστου 2016

hair-570.jpg

Αν υπάρχει ένα hair look στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε κάθε φορά είναι τα ίσια, λαμπερά μαλλιά. Δίνουν πάντα μία πιο σοφιστικέ και chic & clean εικόνα που δεν μπορεί να αποτύχει ποτέ. Αλλά, καλώς ή κακώς, δεν είναι τόσο εύκολο να το πετύχουμε αφού δεν είναι μία υπόθεση ενός λεπτού που παίρνουμε το σίδερο ισιώματος μαλλιών, για παράδειγμα, το περνάμε από όλα τα μαλλιά και τελειώσαμε. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ούτε και πολύπλοκα είναι όμως, αν αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που ασχολούμαστε με αυτή τη διαδικασία και σταματήσουμε να κάνουμε αυτά τα λάθη:

1. Δεν προετοιμάζετε σωστά τα μαλλιά σας. Το πρώτο και ίσως πιο σημαντικό βήμα για styling με οποιοδήποτε εργαλείο θερμότητας είναι να είμαστε σίγουρες ότι έχουμε φροντίσει να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας. Προσπερνώντας αυτό το βήμα, κάνουμε τα μαλλιά μας να δείχνουν ξηρά και σταδιακά καταστρέφονται και εμφανίζουν ψαλίδα.

Πριν αρχίσουμε, λοιπόν, να τα ισιώνουμε, καλό είναι να τα ψεκάσουμε από τη ρίζα ως τις άκρες με ένα hair product της προτίμησής σας, που όμως να περιέχει λάδι αργκάν και κερατίνη. Έτσι θα ενισχύσετε τη θρέψη των μαλλιών σας, θα τα δυναμώσετε και θα αποκαταστήσετε την υγεία και τη λάμψη τους ενώ, παράλληλα, θα τα έχετε προστατεύσει από τα σπασίματα στις άκρες.

2. Ρυθμίζετε το σίδερο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Αν νομίζετε ότι η υψηλή θερμοκρασία θα σας βοηθήσει να τελειώσετε πιο γρήγορα κάνετε λάθος. Είναι χρήσιμη για τα πολύ χοντρά μαλλιά ή για τις περιπτώσεις που δεν έχουν στεγνώσει πολύ καλά. Επιλέξτε τη χαμηλή ή τη μεσαία ρύθμιση που είναι εξίσου αποτελεσματική και δεν θα τα στεγνώσει παραπάνω από όσο χρειάζεται. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην εφαρμόζετε τη θερμότητα σε κανένα σημείο των μαλλιών για πολλή ώρα.

3. Όταν αρχίζετε το πιστολάκι, τα μαλλιά σας είτε είναι πολύ νωπά είτε πολύ στεγνά. Είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχει ιδανική στιγμή για να αρχίσετε το πιστολάκι. Για να αποφύγετε την καταστροφή της τρίχας στη μία περίπτωση και την αφυδάτωση στην άλλη, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι να έχουν ολοκληρωθεί, σαν να λέμε, τα 3/4 του φυσικού στεγνώματος των μαλλιών κι έπειτα να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση μεταλλικής βούρτσας, γιατί υπερθερμαίνει την τρίχα.

4. Στεγνώνετε τα μαλλιά προς λάθος κατεύθυνση. Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί όταν φτιάχνετε τα μαλλιά σας δεν έχουν ποτέ την ίδια εικόνα με αυτή που βλέπετε όταν φεύγετε από το κομμωτήριο. Πιθανότατα, η απάντηση να είναι η εξής πολύ απλή: δεν στέλνετε τη θερμότητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Κρατήστε το πιστολάκι σας έτσι που να στοχεύετε στα μαλλιά σας με καθοδική τάση. Έτσι, θα αποφύγετε το φριζάρισμα και την ψαλίδα και θα έχετε ένα πολύ πιο smooth αποτέλεσμα.

5. Βάζετε hair spray πριν να χρησιμοποιήσετε το προϊόν θερμότητας. Είναι ένα από τα λάθη που γίνεται συχνά γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πολύ μεγαλύτερης διάρκειας κράτημα. Αλλά η ανάμειξη ενός προϊόντος που έχει ως βάση το οινόπνευμα με τη θερμότητα είναι για τα μαλλιά σκέτη καταστροφή. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, χρησιμοποιούμε τα προϊόντα styling αφού, πρώτα έχουμε ολοκληρώσει με το πιστολάκι μας.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.