ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Friday’s manicure: Tips από τους NYFW experts για πραγματικά υγιή νύχια


16 Σεπτεμβρίου 2016

color.jpg

Όλες μας έχουμε εμμονή με τα νύχια μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δείχνουν όμορφα. Όμως, κάποια πράγματα που κάνουμε -ακόμα και χωρίς να τα καταλαβαίνουμε πολλές φορές- οδηγούν στο να μην είναι υγιή ακόμα κι αν δείχνουν όμορφα. Οι NYFW experts, που έχουν ως αποστολή τα μοντέλα να έχουν πάντα υπέροχο manicure αλλά και τα νύχια τους να είναι υγιή, για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους απίστευτους ρυθμούς από show σε show, εντόπισαν τα βασικότερα προβλήματα και μας δίνουν τα φώτα τους.

Εύθραυστα και ξεφλουδισμένα νύχια Αυτό που παρατήρησαν στις περισσότερες από αυτές τις πανέμορφες υπάρξεις είναι ότι, στην πλειοψηφία τους, είχαν πολύ εύθραυστα νύχια και αρκετά από αυτά ξεφλουδίζονταν πολύ εύκολα. Οι βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό, επισημαίνουν ότι είναι η κακή (όχι επαρκής) διατροφή και η αφυδάτωση. Η πρότασή τους είναι "πιείτε όσο πιο πολύ νερό μπορείτε" -ενώ επισημαίνουν τη σημασία της χρήσης μιας καλής βάσης και ενός καλού top coat.

Σπασίματα Δεν είναι η πρώτη σκέψη που κάνουμε το να αποδώσουμε το σπάσιμο των νυχιών μας σε αυτό, ωστόσο, ναι, είναι πολύ πιθανό το μήκος που έχουμε επιλέξει για τα νύχια μας να μην ταιριάζει με τις ασχολίες και το lifestyle μας. Ο άλλος λόγος που μας συμβαίνει αυτό είναι και πάλι η μη επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού.

in text

Παρανυχίδες Οι παρανυχίδες εμφανίζονται όταν χρησιμοποιούμε πολύ τα χέρια μας. Αυτό που μας προτείνουν οι ειδικοί είναι να μην τραβάμε, να μην σπρώχνουμε και να μην δαγκώνουμε τις παρανυχίδες μας ποτέ. Αυτό που θα μας σώσει εδώ, είναι η πρόληψη. Το λαδάκι καρύδας δεν είναι η λύση μόνο για τη φροντίδα του προσώπου μας. Αν εφαρμόζεται τακτικά στα νύχια μας, θα τα κρατάει τόσο ενυδατωμένα όσο χρειάζεται να είναι. Αν δεν έχουμε προλάβει την εμφάνισή τους, συστήνουν να τις κόβουμε αποκλειστικά και μόνο αφού έχουμε μουλιάσει τα δάχτυλά μας στο νερό και το δέρμα γύρω από τα νύχια έχει μαλακώσει.

Ξηρασία Πέρα από την ενυδάτωση πίνοντας νερό, και τα λαδάκια (μην τα προσπερνάτε, είναι σημαντική η εφαρμογή τους) καλό είναι, όπως λένε οι ειδικοί, όχι εγώ, να βάζουμε κρέμα χεριών καθημερινά. Ξεχνιέστε; Βάλτε τη στην τσάντα σας, ή πάνω στο γραφείο σας -αυτό είναι που έχω επιλέξει εγώ-, ή στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαράς σας, ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου... Θέλετε να πω κι άλλα; Το συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.