ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Όσα εύχονται οι hairstylists να σταματήσουμε (επιτέλους) να κάνουμε


8 Οκτωβρίου 2016

hair-jac82502.jpg

Εμείς έχουμε βρει την καθημερινή ρουτίνα μας με τα μαλλιά μας, έχουμε διαπιστώσει ότι μας βολεύει και κοιμόμαστε ήσυχες. Παράλληλα, όμως, αυτές οι συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει κάνουν τους hairstylists να θέλουν να τραβήξουν τα μαλλιά τους. Ποιες είναι αυτές;

1. Κόβουμε μόνες μας την ψαλίδα! Εκεί που καθόμαστε αρχίζουμε να πειράζουμε τα μαλλιά μας και αφαιρούμε (νομίζουμε) τις σπασμένες άκρες. Δημιουργούμε μία ακόμα πιο άνιση διάσπαση και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η επανόρθωση. Γι' αυτό, η λύση είναι το ραντεβού με τον κομμωτή μας και το κοφτερό ψαλίδι του που θα μας απαλλάξει μια για πάντα από το πρόβλημα.

2. Κάνουμε styling με θερμότητα σε υγρά μαλλιά! Χρησιμοποιούμε εργαλεία styling με θέρμανση χωρίς η τρίχα να είναι στεγνή. Για να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει πρώτα η τρίχα να έχει στεγνώσει εντελώς. Αν μετά το στέγνωμα με πιστολάκι, νιώθουμε κρύα τα μαλλιά μας, αυτό είναι σημάδι πως έχουν ακόμα υγρασία.

pink-hair-selfie-bun-in-text

3. Χτενίζουμε τα μαλλιά μας ενώ είναι υγρά. Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας ενώ είναι υγρά. Και κάπου εδώ να πούμε ότι, ιδανικά, καλό είναι να χρησιμοποιούμε βούρτσα στο μέγεθος της παλάμης μας για να μειώνουμε τις πιθανότητες να τραβηχτούν οι τρίχες.

4. Κοιμόμαστε με τα μαλλιά μας πιασμένα... ponytail! Αποτέλεσμα; Τα μαλλιά μας χάνουν την ελαστικότητά τους και, για την ακρίβεια, το σπάσιμο αυτή τη φορά γίνεται στη ρίζα. Κάτι χειρότερο από αυτό; Όχι, δεν μπορούμε να σκεφτούμε. Μπορείτε όμως να κάνετε μία πολύ χαλαρή πλεξούδα στο πλάι και να τη στερεώσετε, επίσης, πολύ χαλαρά την άκρη.

5. Κόβουμε τα μαλλιά μας για να... μακρύνουν! Όχι, το κόψιμο δεν βοηθάει τα μαλλιά να μεγαλώσουν. Για κάθε λίγα εκατοστά που κόβουμε, προσθέτουμε μήνες στο χρονικό διάστημα που χρειάζονται για να φτάσουν στο μήκος που θέλουμε. Αυτό που προτείνουν να κάνουμε είναι: λιγότερα λουσίματα, λιγότερο styling με εργαλεία θερμότητας και πιστολάκι, περισσότερο και βαθύτερο conditioning. Τα μαλλιά δείχνουν πιο γεμάτα και πιο μακριά όταν είναι υγιή και δυνατά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.