ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Λύνουμε κάθε απορία σας γύρω από τα νύχια σχετικά με το βάψιμο και την υγεία τους


TSVIGKOU

13 Φεβρουαρίου 2017

home-img4336.jpg
  • Πόσο συχνά πρέπει να βάφουμε τα νύχια μας;


Μπορούμε να έχουμε τα νύχια μας βαμμένα, κάθε μέρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάζουμε τη βάση που τοποθετείτε στα νύχια, πριν το βερνίκι. Ανάλογα με το προϊόν, η βάση παρέχει προστασία για 10 με 15 ημέρες, άρα μέσα σε αυτό το διάστημα πρέπει να την ανανεώνουμε, για να είμαστε ασφαλείς.

  • Πόσο βλαβερό είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Μπορούμε να κάνουμε ημιμόνιμο μανικιούρ και δεν είναι βλαλερό. Προτείνετε όσο χρόνο κρατάμε το ημιμόνιμο, το διπλάσιο να αφήνουμε τα νύχια μας φυσικά ή βαμμένα με απλό βερνίκι. Αν για παράδειγμα κρατάμε 10 ημέρες το ημιμόνιμο, τις επόμενες 20 να τα έχουμε βαμμένα με απλό μανό ή φυσικά. Το αρνητικό με το ημιμόνιμο μανικιούρ δεν είναι το προϊόν, αλλά ο τρόπος αφαίρεσής του και το καθαρό ασετόν που χρησιμοποιείται, το οποίο αφυδατώνει τα νύχια. 
Αξίζει σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω ότι γενικότερα συνίσταται η χρήση ξεβαφτικών που δεν περιέχουν ασετόν, καθώς θεωρείται ως ένα βαθμό τοξικό.

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται το βάψιμο των νυχιών;

Φυσικά και επιτρέπεται, οι εγκυμονούσες δε θα έχουν περιποιημένα άκρα δηλαδή; Θα πρέπει απλά να ενημερώνεται η nail expert,για να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα προϊόντα. Είναι απαραίτητο στις εγκυμονούσες να χρησιμοποιείται απλή βάση και όχι προϊόντα που δυναμώνουν τα νύχια (base coat και όχι nail strengthener). Επίσης τα βερνίκια πρέπει να είναι μη τοξικά (3-free ή 5-free) και αντίστοιχα και το top coat. Τέλος απαγορεύεται ρητά η χρήση προϊόντων που περιέχουν τολουένη (βρίσκεται σε στεγνωτικά υψηλής γυαλάδας και σε αυτά που κάνουν γρήγορο στέγνωμα).

  • Ποια είναι τα φετινά trends στα χρώματα;

Με διαφορά το χρώμα της πούδρας είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή. Επίσης το baby blue αλλά και το μπλε του νιαγάρα-έτσι αναφέρεται στα pantone colours-, το οποίο περιέχει γκρι μέσα. Για τις πιο εναλλακτικές προτείνεται το μοβ της λεβάντας και για τις λάτρεις του κόκκινου, η απόχρωση που θυμίζει το πορτοκαλί. Σαφώς θα πρέπει να αναφέρω και το μαύρο, το οποίο πλέον είναι μία all time classic επιλογή.

  • Υπάρχει κάποια θεραπεία που μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι;

Φυσικά και καλό είναι όλες οι γυναίκες να την κάνουν, τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο. Υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά προϊόντα-βάσεις που κάνουν detox στα νύχια. Προτείνω λοιπόν για έξι ημέρες, να βάφεται τα νύχια σας με αυτό το προϊόν-βάση, τη μία στρώση, πάνω από την άλλη, χωρίς να τα ξεβάφετε και την έβδομη ημέρα να τα αφήνετε ελεύθερα. Με αυτή τη διαδικασία τα νύχια δυναμώνουν και ενυδατώνονται.

  • Τι πρέπει να προσέχει κάθε γυναίκα όταν φτιάχνει τα νύχια της μία nail expert;

Είναι τρομερά σημαντικό τα προϊόντα να είναι αποστειρωμένα, επειδή όμως είναι δύσκολο να είστε σίγουρες για κάτι τέτοιο, μπορείτε να έχετε τα προσωπικά σας εργαλεία-λίμα, κόφτη, μπάφερ-και να τα δίνετε στην ειδικό για να περιποιηθεί τα άκρα σας.

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.