ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Η καλύτερη beauty απόφαση που έχω πάρει


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

7 Σεπτεμβρίου 2017

nikki-beauty.jpg

Ως φυσική κοκκινομάλλα, πάντα είχα αυτόν τον άγραφο κανόνα μέσα στο κεφάλι μου, που κάθε φορά που έφτανα στο κομμωτήριο αναβόσβηνε σαν φωτεινή neon επιγραφή: "Μην βάψεις ποτέ τα μαλλιά σου". Ε, και δεν τα έβαφα. Τα άφηνα να γινουν μακριά σαν της Cher (αλλά στο πιο φουντωτό, γιατί η δική μου τρίχα είναι πιο σκληρή και ελαφρώς πιο ατίθαση - πήρα από τον μπαμπά), τα έκοβα γαλλικό καρέ (είχα κάνει και την ultra επαναστατική κίνηση, που παρολίγο να στείλει την γιαγιά μου στα επειγόντα, να ξυρίσω δηλαδή το σβέρκο μου και να βάψω με σπρέυ μπλε τις δύο μπροστινές τούφες), τα έκανα αγορίστικα (σε μία ατυχή προσπάθεια να μιμηθώ την Linda Evangelista). Άλλο όμως χρώμα ποτέ.

Μέχρι....

Μέχρι να φτάσω 28 χρονών και πάνω στην πρώτη μου κρίση ηλικίας να αναφωνίσω "Jamais!" και να εγκαινιάσω μία περίοδο έξι χρόνων, όπου όλα τα χρώματα της παλέτας ενός colourist πέρασαν από την κεφαλή μου. Ξεκίνησα χαλαρά με ένα πιο ginger κόκκινο, μετά πήγα στο κόκκινο της Μίλβα (απέτισα και ένα φόρο τιμής στην Ιταλίδα ντίβα), μετά έκανα το κόκκινο της πρωταγωνίστριας του Run Lola Run, και αφού έκλεισα με τις αποχρώσεις του κόκκινου, ξεκίνησα τα πιο φαντεζί χρώματα. Hello rainbow hair! Και αφού τα βαρέθηκα κι αυτά, τα έβαψα ένα απλό...λευκό και ηρέμησα. Όχι για πολύ, γιατί το τελευταίο "χτύπημα" ήταν εκείνη η καναρινί τούφα (που θα ήθελα να ξεχάσω - ας κάνουμε πως δεν έγινε ποτέ. Ναι; Ναι).

[gallery-717405]

Όπως πίσω από κάθε ισχυρό άντρα βρίσκεται πάντα μία δυνατή γυναίκα, έτσι και πίσω από τη δική μου απόφαση να αφήσω τα μαλλιά μου φυσικά (επιτέλους!) στάθηκε το αγόρι μου. Πρίν δύο περίπου χρόνια με πολύ τρυφερό ύφος (που δεν το συνηθίζει) μου είπε: "το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου δεν θα το βρεις σε καμία βαφή, γιατί είναι μοναδικό. Γιατί θέλεις να έχεις ένα φασόν χρώμα;" Κάτι παρόμοιο είχε πει και η Miley Cyrus βέβαια, η οποία αποφάσισε και εκείνη να επιστρέψει στο φυσικό της, αλλά δεν του το είπα για να μην τον στενοχωρήσω.

Το θέμα είναι πως τα καταφέρε και με έπεισε να αγαπήσω τα φυσικά μου μαλλιά. Και γενικότερα να αρχίσω να αναθεωρώ για πολλές μου beauty συνήθειες. Από το make-up, μέχρι τι προϊόντα χρησιμοποιώ στη ρουτίνα μου.

Καλύτερη διατροφή (γιατί η ομορφιά ξεκινάει από μέσα), λιγότερο στρες (γιατί η καλή ψυχολογία χαρίζει λάμψη), πιο απαλό μακιγιάζ και μαλλιά που από μακριά φωνάζουν υγεία. Αυτά είναι τα μυστικά μου πλέον.

Ναι, φωνάζουν υγεία τα μαλλιά μου ακόμα και αν έναν ολόκληρο μήνα έκανα βουτιές σε καταγάλανα ελληνικά νερά. Πώς τα κάταφερα; Χρησιμοποιώντας τη νέα σειρά περιποίησης μαλλιών Timotei με 100% φυσικό έλαιο καρύδας (που πραγματικά τη λατρεύω την καρύδα) και aloe vera. Και το σαμπουάν και το conditioner. Τα οποία είναι χωρίς parabens, σιλικόνη, χρωστικές. Η μαγεία της φύσης στα μαλλιά μου!

Έχω βέβαια και άλλες after vacation beauty συμβουλές να σας δώσω. Απλά δείτε το βιντεάκι μου και πάρτε μία γενναία γεύση από το daily diary μου και φυσικά έμπνευση. Οι λέξεις κλειδιά είναι: πρωινή άσκηση και διαλογισμός, διατροφή που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, καλό πρωινό γεύμα, φροντίδα των φυτών - πολλά φυτά, τα φυτά κάνουν καλό στη ψυχολογία - και δουλειά χωρίς στρες (γιατί όλα γίνονται!).

Love your #NaturalHair & enjoy your #NaturalSelf

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.