ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να κάνετε μόνες σας επαγγελματικό πεντικιούρ στο σπίτι


Ελένη Τσούτση

16 Ιουλίου 2019

65471085_.jpg

Τα περιποιημένα άκρα είναι ζητούμενο όλο το χρόνο, πόσο μάλλον όμως τους καλοκαιρινούς μήνες που ένα πεντικιούρ μπορεί να γίνει «σημείο κλειδί» στην εμφάνισή μας! Η περιποίηση ποδιών με ένα εύκολο πεντικιούρ στο σπίτι είναι πολύ σημαντική αφού μόνο κάνει τα πέλματα να δείχνουν όμορφα και μαλακά, αλλά παράλληλα κρατά μακριά τους μύκητες των ποδιών!

Διατηρήστε λοιπόν τα πόδια σας περιποιημένα με μαλακές φτέρνες και όμορφα νύχια, κάνοντας ένα επαγγελματικό πεντικιούρ μόνη σας στο σπίτι, ακολουθώντας τα παρακάτω steps:

# 1. Πριν ξεκινήσετε το πεντικιούρ στο σπίτι, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βερνικιού με τη βοήθεια ενός βαμβακιού εμποτισμένο με ασετόν. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι το καθαρό ασετόν τείνει να ξηράνει τα νύχια.

#2. Στη συνέχεια κόψτε τα νύχια σας με πένσα ή νυχοκόπτη. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα τετράγωνο σχήμα νυχιών για να αποφύγετε την εισχώρηση των νυχιών μέσα στο δέρμα που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις, πληγές και αρκετό πόνο. Έπειτα, λιμάρετε τα νύχια για να τους δώσετε σχήμα.

#3. Βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη γεμάτη με χλιαρό νερό και αφρόλουτρο για να μουλιάσουν. Αφήστε τα βυθισμένα για τουλάχιστον 10 λεπτά και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για χαλάρωση περιμένοντας – είναι η δική σας στιγμή χαλάρωσης άλλωστε!

#4. Ήρθε η ώρα για περιποίηση των νυχιών των ποδιών σας. Βγάλτε πρώτα το ένα πόδι από το νερό και με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου ή του ξύλου πεντικιούρ σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω, καθαρίζοντας πλήρως την επιφάνεια του νυχιού. Αν θέλετε και γνωρίζετε πως να το κάνετε, χρησιμοποιήστε το πενσάκι και κόψτε τις παρανυχίδες ή τα πετσάκια που περισσεύουν. Ολοκληρώστε χρησιμοποιώντας το μπάφερ για να λειάνετε την επιφάνεια των νυχιών - αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή του βερνικιού.

#5. Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα του περιγράμματος των νυχιών από τα πετσάκια, προχωρήστε στην περιποίηση των ποδιών στις φτέρνες. Βγάλτε και πάλι το ένα πόδι από το νερό και σκουπίστε το ταμποναριστά. Πάρτε την ράσπα, μια ελαφρόπετρα ή τον τροχό για πεντικιούρ εφόσον διαθέτετε και τρίψτε καλά τις φτέρνες και γενικότερα τα πέλματα για να αφαιρέσετε τις σκληρύνσεις, τους κάλους και τα νεκρά κύτταρα.

#6. Ένα ακόμη βήμα για τέλεια περιποίηση ποδιών είναι η απολέπιση. Συνδυάζοντας το τρίψιμο στις φτέρνες με την απολέπιση τους, μπορείτε να κάνετε τα πέλματα σας ακόμη πιο μαλακά και όμορφα. Η απολέπιση μπορεί να γίνει πριν ή μετά το τρίψιμο με την ράσπα. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

#7.Αφού τελειώσετε με την απολέπιση, σκουπίστε πολύ καλά τα πόδια σας με μια καθαρή πετσέτα, δίνοντας προσοχή στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα. Μετά απλώστε μια ενυδατική κρέμα ή μια κρέμα ειδική για τις σκασμένες φτέρνες, κάνοντας παράλληλα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στο βάψιμο των νυχιών σας να ενυδατώσετε περαιτέρω τα πετσάκια. Για να το πετύχετε αυτό απλώστε λίγο ελαιόλαδο ή ένα λαδάκι για τα πετσάκια και τυλίξτε τα δάχτυλα με διάφανη μεμβράνη για 15 λεπτά τουλάχιστον.

#8. Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, φροντίστε να περάσετε την επιφάνεια του νυχιού με λίγο ασετόν για να είναι εντελώς καθαρή, χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Με αυτό τον τρόπο το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο. Στη συνέχεια βάλτε το ειδικό διαχωριστικό ή λίγο χαρτί κουζίνας και εφαρμόστε μια βάση νυχιών για να τραφεί σε βάθος το νύχι και να αποφύγετε τον χρωματισμό του. Μετά προχωρήστε στο βάψιμο με το μανό της αρεσκείας σας. Απλώστε δυο στρώσεις χρώματος και δημιουργήστε οποιοδήποτε σχέδιο στα νύχια των ποδιών σας αρέσει. Τέλος, ολοκληρώστε με ένα top coat με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα!

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.