ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Βαμμένα μαλλιά: Πώς θα διατηρήσετε την λάμψη τους το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

29 Ιουλίου 2019

Βαμμένα μαλλιά: Πώς θα διατηρήσετε την λάμψη τους το καλοκαίρι

Τους καλοκαιρινούς μήνες η περιποίηση διαφοροποιείται και όπως το πρόσωπο και το σώμα έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται εντατική φροντίδα. Ειδικά τα βαμμένα έχουν ανάγκη περισσότερη φροντίδα. Μετά τη βαφή, το χρώμα των μαλλιών πρέπει να συντηρηθεί κι όσες έχετε βαμμένα μαλλιά γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι το έργο αυτό γίνεται πιο δύσκολο λόγω της έκθεσης στον καυτό ήλιο.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε δεν διαφέρουν πολύ από αυτά που ήδη ξέρετε κι έχετε εντάξει στη ρουτίνα σας. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημαντικά tips που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να δείχνουν λαμπερά όλο το καλοκαίρι!

#1. ΄Ενας παράγοντας που απειλεί την ζωντάνια του χρώματος των βαμμένων σας μαλλιών είναι το νερό. Τι μπορείτε να κάνετε για να το προστατέψετε; Να περιορίσετε τα λουσίματά σας στις 2-3 φορές την εβδομάδα, όχι περισσότερο από αυτό. Έτσι μόνο θα διατηρήσετε τα φυσικά έλαια της τρίχας σας που την κρατάνε ενυδατωμένη.

#2. Όσο εσείς απολαμβάνετε την αίσθηση του ζεστού νερού πάνω σας, τα βαμμένα σας μαλλιά υποφέρουν. Ο λόγος; Η θερμότητα δημιουργεί ανοίγματα στην επιφάνεια της τρίχας, τα οποία επιτρέπουν στα μόρια της βαφής να φύγουν. Γι αυτό είναι προτιμότερο να γυρίσετε τη βρύση σας στο χλιαρό.

#3. Το νέο σας hair do έχει διαφορετική πλέον χημεία σε σχέση με πριν, οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε ένα σαμπουάν ειδικό για βαμμένα μαλλιά. Προσοχή μόνο να μην περιέχει θειικά άλατα, τα οποία αφαιρούν την υγρασία από την τρίχα, πράγμα που αυτόματα συνεπάγεται ξεθώριασμα του χρώματος. Ομοίως χρειάζεστε κι ένα color-protecting conditioner.

#4. Αν μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσατε conditioner σε κάθε λούσιμο, ετοιμαστείτε να αλλάξετε συνήθειες. Αυτό το βήμα, όχι μόνο θα προστατέψει τις άκρες σας από τις φθορές, αλλά θα βοηθήσει και το χρώμα σας να παραμείνει λαμπερό για περισσότερο καιρό. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγετε την εφαρμογή από τις ρίζες για να μη «βαρύνετε» το hairstyle σας.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.