ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας;


Ελένη Τσούτση

9 Σεπτεμβρίου 2019

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας;

Το beauty αυτό ζήτημα μας απασχολεί ξανά και ξανά και όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει μία και μόνο μία απάντηση. Υπάρχουν πάντα κάποιοι που υποστηρίζουν πως το καθημερινό λούσιμο, ίσως, τελικά βλάπτει τα μαλλιά μας, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως μόνο αν τα λούζουμε συχνά θα έχουν την εικόνα που επιθυμούμε.

jenny.gr

Το σίγουρο είναι ότι τα μαλλιά της μίας δεν μπορούν να είναι εντελώς ίδια με τα μαλλιά της άλλης, αφού θα διαφέρουν με κάποιο τρόπο είτε στην υφή είτε στον τύπο της τρίχας. Πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τα δικά μας, ας δούμε σε ποιον τύπο μαλλιών θα κατατάσσαμε τον εαυτό μας για να ξέρουμε πόσο συχνά θα χρησιμοποιούμε το σαμπουάν μας.

#1.Για λεπτή τρίχα:
Τα λεπτά μαλλιά τείνουν να γίνονται λιπαρά πιο γρήγορα και έτσι χάνουν τη φόρμα τους. Οπότε, το να τα πλένουμε καθημερινά είναι απολύτως απαραίτητο. Όταν επιλέγουμε το σαμπουάν μας, καλό είναι να αναζητάμε κάποιο που να δίνει όγκο και να εντείνει την πυκνότητά τους, αφού αυτές οι φόρμουλες συνήθως είναι πολύ πιο ελαφριές και δεν βαραίνουν την τρίχα.

#2.Για πυκνά μαλλιά:
Η πυκνή και χοντρή τρίχα μας επιτρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας μέρα παρά μέρα, αν το θέλουμε. Ωστόσο, καλό είναι να τα βουρτσίζουμε συχνά, έτσι ώστε η φυσική λιπαρότητα να φτάνει μέχρι τις άκρες και να μη δείχνουν παραμελημένες. Το σαμπουάν και το conditioner, φροντίστε, αν αυτό είναι δυνατό, να περιέχουν βούτυρο καριτέ ή λάδι argan.

jenny.gr

#3.Για πιο λιπαρά μαλλιά:
Όσο κι αν μας ακούγεται περίεργο και όσο δύσκολο κι αν είναι για ορισμένες, τα μαλλιά χρειάζονται λούσιμο μέρα παρά μέρα και όχι κάθε μέρα, για να τα βοηθήσουμε να σταθεροποιήσουν την υπερπαραγωγή σμήγματος που προκαλεί αυτή την κατάσταση. Προτιμήστε προϊόντα που περιέχουν ευκάλυπτο, μέντα ή χαμομήλι.

#4.Για βαμμένα μαλλιά:
Για να αποφύγουμε τον αποχρωματισμό των μαλλιών μας είναι σημαντικό να επιλέγουμε τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioners. Η βαμμένη τρίχα ανταποκρίνεται πολύ καλά στην κερατίνη και στις πρωτεΐνες και αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε, αφού είναι εξαιρετικά βοηθητικές για την αναδόμησή της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.