ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να κόψετε τα μαλλιά σας μόνη σας σαν επαγγελματίας


Ελένη Τσούτση

30 Μαρτίου 2020

Πώς να κόψετε τα μαλλιά σας μόνη σας σαν επαγγελματίας

Αυτές τις μέρες, όλα τα κομμωτήρια είναι κλειστά και αν θέλετε όπως κι εμείς, να φρεσκάρετε το κούρεμά σας ή απλά την ψαλίδα σας και δεν αντέχετε άλλο την αναμονή, έχουμε μερικά χρήσιμα tips για να ακολουθήσετε. 

Υπάρχει λύση να προσπαθήσετε να κουρευτείτε μόνες σας αφού φυσικά ακολουθήσετε τις κατάλληλες οδηγίες και κάνετε μια εκτενή έρευνα γιατί είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε επαγγελματίες.

Επομένως η κάθε κίνηση μας πρέπει να είναι προσεκτική ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

jenny.gr

Συγκεντρώσαμε λοιπόν, όλα τα tips που θα σας φανούν χρήσιμα αν έχετε πάρει την απόφαση να κουρευτείτε μόνες σας στο σπίτι. Πρέπει να:

#1. Να βρείτε ποιο κούρεμα ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σας.

#2. Να αποφασίσετε αν θέλετε απλά να κόψετε την ψαλίδα ή να κάνετε μια ριζική αλλαγή στο κούρεμά σας.

#3. Να προμηθευτείτε τα κατάλληλα εργαλεία. Το βασικότερο είναι ένα ψαλίδι κομμωτικής. Plus, θα χρειαστείτε μια χτένα και προαιρετικά κλιπς κουρέματος.

#4. Να μην ξεχνάτε πως το κούρεμα γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά, διότι τα βρεγμένα μαλλιά δουλεύονται πιο εύκολα. Μετά την ολοκλήρωση του κοψίματος των μαλλιών, στεγνώστε τα και κάντε μικροδιορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

#5. Τα βρεγμένα μαλλιά δείχνουν πιο μακριά, επομένως υπολογίστε τη μικρή αυτή διαφορά για να μην έχετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Extra tip:

Καλό θα είναι να ξεκινήσετε με μικρές ψαλιδιές έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε διορθώσεις.

Πώς να καθαρίσετε την ψαλίδα μόνη σας και μυστικά για να τη μειώσετε:

Πώς θα κόψετε τα μαλλιά σας καρέ: 

Πώς να κουρέψετε τα μαλλιά σας μύτες:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.