ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να κουρέψετε μόνες σας τις αφέλειες, σύμφωνα με τους hair experts


Ελένη Τσούτση

1 Απριλίου 2020

Πώς να κουρέψετε μόνες σας τις αφέλειες, σύμφωνα με τους hair experts

Εάν παρατηρείτε πως οι αφέλειες σας έχουν μακρύνει αρκετά και σας ενοχλούν μάλλον ήρθε η ώρα να παρέμβετε αφού τα κομμωτήρια είναι κλειστά.

Έτσι, μπορείτε να διορθώσετε μόνες σας τις αφέλειες σας, ακολουθώντας τις συμβουλές των hair experts, Nathaniel Hawkins και Erickson Arrunategui, οι οποίοι αποκάλυψαν στο αμερικάνικο Harper’s Bazaar όλα τα μυστικά τους για το πώς να κόψετε μόνες σας τις αφέλειες στο σπίτι.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό step είναι να επιλέξετε το κατάλληλο ψαλίδι. 

jenny.gr

“Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό ψαλίδι για τα μαλλιά. Προτείνουν να έχει πιο μυτερή άκρη”, λέει ο Hawkins. Αν δεν έχετε τέτοιο ψαλίδι και δεν προλαβαίνετε να παραγγείλετε,  ο Arrunategui προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για ύφασμα, που τυπικά είναι πιο αιχμηρό.

Έπειτα, καλό είναι να στεγνώσετε πρώτα τα μαλλιά σας αφού "τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να δείχνουν πιο μακριά από τα στεγνά, οπότε είναι εύκολο να κοπούν πιο κοντά. Μόλις στεγνώσετε τις αφέλειες, θα μπορείτε να δείτε ακριβώς την πυκνότητα και το μήκος τους". 

jenny.gr

Tips:

"Ξεκινήστε με μικρά τμήματα, ώστε τυχόν λάθη να μην φαίνονται πολύ", επισημαίνει ο Arrunategui. "Μην κόψετε πολύ μήκος αρχικά, γιατί πάντα μπορείτε να επιστρέψετε και να κόψετε παραπάνω. Το πιο σημαντικό είναι να μετρήσετε πριν κόψετε. Κοιτάξτε το μήκος πριν αποφασίσετε πόσο θέλετε να  κόψετε".

Κρατήστε το ψαλίδι διαγώνια προς τα πάνω.

Αντί να κόψετε μια ίσια γραμμή κατά μήκος, κρατήστε το ψαλίδι έτσι ώστε να κόβει τα μαλλιά, έχοντας μια κλίση προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί ένα σωστό τελείωμα.

Plus, μπορείτε να δείτε και το παρακάτω video, το οποίο θα σας βοηθήσει να τριμάρετε τις αφέλειές σας.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.