Συμβουλές για λαμπερά ξανθά μαλλιά όλο το καλοκαίρι

Ελένη Τσούτση
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

To ξανθά μαλλιά αναμφίβολα, είναι πολύ εντυπωσιακά και αρέσουν στις περισσότερες γυναίκες. Όσες μάλιστα βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, δύσκολα αλλάζουν χρώμα αλλά γνωρίζουν καλά πως τα ξανθά μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση για να είναι πάντα όμορφα και λαμπερά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εφόσον λοιπόν έχετε το ιδανικό για εσάς ξανθό χρώμα, χρειάζεται και να το συντηρήσετε, καθώς το ξανθό είναι απαιτητικό. Τα παρακάτω tips σίγουρα θα σας βοηθήσουν να έχετε λαμπερά ξανθά μαλλιά όλο το καλοκαίρι!

#1. Χαρίστε τους ενυδάτωση

Όπως διψάτε και ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας. Διψάνε και μάλιστα πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε! Δυο φορές την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε θεραπείες - τις οποίες μπορείτε να αφήνετε όλο το βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

#2. Φορέστε τους αντηλιακό

Ο ήλιος είναι βασικός παράγοντας αφυδάτωσης για τα μαλλιά. Εκτός από το να φοράτε καπέλο, προτιμήστε να εφαρμόζετε στα μαλλιά σας αντηλιακό! Ναι, και μέσα στην πόλη. Το καλοκαίρι έρχεται οπότε προετοιμαστείτε από τώρα και μην αμελείτε να βάζετε αντηλιακό στα μαλλιά σας.

#3. Προστατέψτε το χρώμα από το νερό της πισίνας

Από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τις φυσικές ξανθιές και μη, είναι το νερό της πισίνας. Είναι αυτή η αντίδραση που κάνουν με το χλώριο και τα μαλλιά «πρασινίζουν». Για να τα προστατέψετε από το χρώμα λοιπόν, βάλτε λίγο conditioner πριν μπείτε στην πισίνα και όταν βγείτε, ξεπλύνετε τα καλά να φύγει το περιττό conditioner και χλώριο από τα μαλλιά σας.