ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να αποκτήσετε λαμπερά και υγιή μαλλιά


Ελένη Τσούτση

13 Μαΐου 2020

Πώς να αποκτήσετε λαμπερά και υγιή μαλλιά

Αν κάτι θέλουμε οι περισσότερες γυναίκες είναι να δείχνουν τα μαλλιά μας όμορφα και λαμπερά όλο το χρόνο. Πολύ συχνά όμως ξεχνάμε να τα φροντίσουμε όσο θα έπρεπε λόγω έλλειψης χρόνου, κυρίως. Η συχνή χρήση της βαφής, των προϊόντων και των διάφορων εργαλείων για μαλλιά, τα καταστρέφουν και τα κάνουν άτονα.

Για την καλύτερη φροντίδα των μαλλιών σας και για ένα λαμπερό αποτέλεσμα, ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα και θα δείτε πολύ σύντομα τα μαλλιά σας να αλλάζουν. Όπως η επιδερμίδα μας έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται την κατάλληλη θρέψη και ενυδάτωση.

Step 1: Καθαρισμός

Μία μικρή ποσότητα σαμπουάν αρκεί για να καθαρίσουμε τα μαλλιά μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Κάνουμε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τρίβουμε και τις άκρες. Ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε τον καθαρισμό με τις ίδιες κινήσεις.

Step 2: Ξεμπέρδεμα & Ενυδάτωση

Το conditioner είναι εξίσου σημαντικό, όπως και το σαμπουάν. Αρκεί μία μικρή ποσότητα στις άκρες για να ξεμπερδέψουμε και να ενυδατώσουμε τα μαλλιά μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται και αφήνουμε το προϊόν για όσα λεπτά χρειάζεται.

jenny.gr
Cleansing Conditioner Curl Idéal, Kerastase
Cleansing Conditioner Curl Ideal, Kerastase

Step 3: Extra Ενυδάτωση

Η μάσκα των μαλλιών είναι όπως αυτή που κάνουμε στο πρόσωπό μας. Ανάλογα με τις ανάγκες της τρίχας, κάνουμε μία με δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης επιλέγουμε προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών μας.

Step 4: Χτενίζουμε & Λειαίνουμε

Δεν ξεχνάμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας. Ξεκινώντας χαμηλά από τις άκρες και πηγαίνοντας σταδιακά προς τις ρίζες, με απαλές κινήσεις ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά μας και τα κάνουμε λεία και απαλά. Σε αυτό το στάδιο βοηθάει τρομερά το conditioner, το οποίο έχει ήδη ξεμπερδέψει τα μαλλιά μας.

jenny.gr

Step 5: Αξεσουάρ για Hairstyle

Είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε καλά αξεσουάρ για τα μαλλιά και να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Για παράδειγμα δεν ακουμπάμε το πιστολάκι πάνω στα μαλλιά μας, ούτε αφήνουμε για ώρες την τούφα τυλιγμένη πάνω στο ψαλίδι. Με αυτό τον τρόπο καίμε τα μαλλιά μας και σπάμε τις άκρες μας.

Step 6: Προστατεύουμε την τρίχα μας

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα μαλλιών, που προστατεύουν την τρίχα πριν εφαρμόσουμε οποιοδήποτε αξεσουάρ που παράγει θερμότητα. 

jenny.gr
TRESemme Keratin Shine Heat Protect Spray 

Step 7: Extra Extra Ενυδάτωση

Τα ενυδατικά λάδια που είναι διαθέσιμα στην αγορά, είναι απαραίτητο προϊόν για κάθε γυναίκα. Τα εφαρμόζουμε στις άκρες σχεδόν καθημερινά, για να έχουμε λείο και απαλό αποτέλεσμα.

jenny.gr
Moroccanoil Hydrating Styling Cream