ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Βαμμένα μαλλιά: Πώς να κρατήσετε τη λάμψη τους το καλοκαίρι


Ελένη Τσούτση

31 Μαΐου 2020

Βαμμένα μαλλιά: Πώς να κρατήσετε τη λάμψη τους το καλοκαίρι

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η περιποίηση διαφοροποιείται και όπως το πρόσωπο και το σώμα, έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται εντατική φροντίδα. Ειδικά τα βαμμένα έχουν ανάγκη περισσότερη φροντίδα. Μετά τη βαφή, το χρώμα των μαλλιών πρέπει να συντηρηθεί κι όσες έχετε βαμμένα μαλλιά, γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι το έργο αυτό γίνεται πιο δύσκολο λόγω της έκθεσης στον καυτό ήλιο.

Καστανές, ξανθιές, κοκκινομάλλες – σε όποια «κατηγορία» κι αν ανήκετε, αν το χρώμα των μαλλιών σας δεν είναι φυσικό, απαιτείται η ίδια φροντίδα και προσπάθεια για να δείχνει λαμπερό και υγιές. Την ημέρα που βγαίνετε από το κομμωτήριο, τα μαλλιά σας είναι υπέροχα, αλλά αυτό συνήθως αλλάζει μετά από λίγο καιρό, με το χρώμα να έχει θαμπώσει και να μην δείχνει πλέον τόσο φρέσκο. Αν αυτό συμβαίνει μετά από λίγες εβδομάδες, τότε κατά πάσα πιθανότητα φταίει κάτι που κάνετε –ή δεν κάνετε- στην φροντίδα των μαλλιών σας.

jenny.gr

Σύμφωνα με την celebrity hair colorist Rita Hazan, η οποία μεταξύ άλλων επιμελείται τα μαλλιά των Jennifer Lopez, Katy Perry και Beyoncé, τρία είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες και δεν διατηρείται το χρώμα και η λάμψη μετά το κομμωτήριο.

Λάθος νο1: Δεν προστατεύετε τα μαλλιά σας 

«Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία από τη θερμότητα και τον ήλιο, οπότε σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε προϊόντα που σας προστατεύουν και από τις υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling και από τις ακτίνες UVA».

Λάθος νο2: Δεν χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα

«Η χρήση προϊόντων για βαμμένα μαλλιά είναι απαραίτητη, αφού περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά που θα διατηρήσουν το χρώμα σας ζωντανό και τα μαλλιά σας υγιή».

Λάθος νο3: Χρησιμοποιείτε πολύ dry shampoo

«Η υπερβολική χρήση ξηρών σαμπουάν θα κάνει τα μαλλιά σας θαμπά, ενώ μπορεί να φράξει τους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα μαλλιά. Σιγουρευτείτε πως λούζεστε τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα με απαλά και ενυδατικά προϊόντα». 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.