ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το απόλυτο, πρακτικό hairlook για τη νέα μαμά το καλοκαίρι


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΚΑ

7 Αυγούστου 2020

Το απόλυτο, πρακτικό hairlook για τη νέα μαμά το καλοκαίρι

Καλοκαιρινές διακοπές. Μία μικρή αλλά τόσο μαγική φράση που στο μυαλό του καθενός μεταφράζεται διαφορετικά. Ωστόσο, ως μαμά δύο παιδιών σε πολύ μικρές ηλικίες, νομίζω ότι με τις υπόλοιπες στην ίδια φάση έχουμε πολλά σημεία ταύτισης.

Μαμά με δύο παιδιά και το ένα ακόμα στην αγκαλιά λοιπόν, βρέθηκα να οργανώνω τις πρώτες διακοπές της τετραμελούς πια οικογένειας. Η λίστα ατελείωτη και οι εκκρεμότητες, επίσης. Φυσικά, ο χρόνος της προσωπικής προετοιμασίας απειροελάχιστος. Γι’ αυτό έπρεπε να βάλω προτεραιότητες και να συντονιστώ για να είναι όλα έτοιμα πριν τη μέρα εκκίνησης.

jenny.gr

Το μανικιούρ και το πεντικιούρ κατάφερα και το χώρεσα μέσα στην καθημερινότητα. Τα μαλλιά μου όμως, είχαν ανάγκη από κάτι περισσότερο. Ένα απλό φρεσκάρισμα δεν μου αρκούσε. Μετά από έναν δύσκολο χρόνο με νεογέννητο στο σπίτι κι έναν τετράχρονο γεμάτο ενέργεια και φυσικά με μία βαρβάτη καραντίνα, τα μαλλιά μου είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το λούσιμο ήταν σχεδόν πολυτέλεια, αλλά αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τους δώσω λίγο σημασία.

jenny.gr

Οι απαιτήσεις μου ήταν σχεδόν κατηγορηματικές στην Δήμητρα (η hair expert), η οποία ανέλαβε το project του “καλοκαιρινού hairlook μαμάς”. Μία ανανέωση στο χρώμα, κοντά στο φυσικό μου κι ένα βολικό κούρεμα, χωρίς όμως να χάσω το στιλ μου. Έπρεπε τα μαλλιά μου να μπορώ να τα πιάσω σε ένα ponytail αλλά και να μην χρειάζεται να τους αφιερώνω πολύ χρόνο στο styling. Ένα long bob με μακριές αφέλειες σε μία απόχρωση του ξανθού πολύ κοντά στο φυσικό μου ήταν το αποτέλεσμα. Η Δήμητρα αντιλήφθηκε αμέσως τις ανάγκες μου και μου πρότεινε την σωστή – εκ του αποτελέσματος – λύση.

Η "στρατηγική σκέψη" και τα βήματα δια στόματος της ειδικού, Δήμητρας Δανίκα:

"Η Χριστίνα, ως νέα μαμά χρειάζεται ένα look εύχρηστο, πρακτικό κι απόλυτα ταιριαστό στο χρώμα των μαλλιών και της επιδερμίδας της. Αυτό γιατί θέλαμε να ενισχύσουμε το ήπιο φυσικό σπάσιμο της Χριστίνας έτσι ώστε με ένα antifreeze προϊόν να μπορεί να διατηρεί ένα wavy summer look.

jenny.gr

Όσον αφορά στο χρώμα, θέλαμε να “συναντήσουμε” ξανά το φυσικό των μαλλιών της, αφαιρώντας τους χρυσούς - πορτοκαλί τόνους με μια πιο ιδιαίτερη απόχρωση και δίνοντας έμφαση στην περίμετρο του προσώπου της, αλλά και στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών της με την τεχνική του Ballayage. Το αποτελέσμα είναι ένα χρώμα πολυδιάστατο, απόλυτα ταιριαστό με το χρώμα της επιδερμίδας και των ματιών της.

jenny.gr

Τις περισσότερες φορές, τα πιο "μαλακά" αποτέλεσματα προσφέρουν ένα πιο girly αρμονικό look, ότι πρέπει για μια νέα μαμά που ο χρόνος είναι λιγοστός αλλά και τα σημάδια της κούρασης στο πρόσωπο απαλύνονται με τις ήπιες χρωματικές αντιθέσεις και με τις ιδανικές για την επιδερμίδα αποχρώσεις, όπως επίσης και οι απαλές γραμμές στο κούρεμα. Άλλωστε οι οι αφέλειες ανάλογα με το σχήμα, το μήκος και την πυκνότητα κολακεύουν τις περισσότερες γυναίκες ακόμα και σε συνδυασμό με ένα γρήγορο ponytail, με το οποίο δημιουργείται πάντα ένα cute, πρακτικό hair look για όλες τις ώρες”.

jenny.gr

Έχοντας περάσει ήδη μία εβδομάδα με αυτό το hairlook, μπορώ να πω με σιγουριά ότι η Δήμητρα έδραση απόλυτα σωστά. Ο μεγάλος μου γιος το επιβεβαίωσε εξάλλου, μόλις μπήκα σπίτι, λέγοντάς μου, "Μαμά, είσαι πιο όμορφη". 

Ευχαριστώ πολύ την hair expert, Δήμητρα Δανίκα,  που επιμελήθηκε το summer, mummy hairlook μου. 
Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.