ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τι δεν πρέπει να κάνουμε μετά το λούσιμο των μαλλιών μας


Ελένη Τσούτση

19 Αυγούστου 2020

Τι δεν πρέπει να κάνουμε μετά το λούσιμο των μαλλιών μας

Προτιμώ να λούζομαι κάθε βράδυ, καθώς το πρωί με δυσκολία ξυπνάω νωρίτερα από το ξυπνητήρι μου. Ωστόσο υπάρχουν και πολλές που προτιμούν τις πρωινές ώρες να κάνουν το μπάνιο τους. Ανεξάρτητα από την ώρα που επιλέγουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας, υπάρχει μία συνήθεια την οποία πρέπει να αλλάξουμε, καθώς καταστρέφει τα μαλλιά μας και συγκεκριμένα τις άκρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι hair experts συμβουλεύουν να μη χτενίζουμε τα μαλλιά μας, όταν είναι βρεγμένα. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε πιο εύκολα. Πρέπει πρώτα να τα στεγνώνουμε με πιστολάκι ή να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά και στη συνέχεια να τα βουρτσίζουμε ξεκινώντας μάλιστα από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τις ρίζες.

Προτείνουν μάλιστα για να ενισχύσουμε την υγεία στις άκρες, να χρησιμοποιούμε ενυδατικό λάδι. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατώσουμε αλλά και να μαλακώσουμε τις άκρες και να μπορέσουμε να τις χτενίσουμε, όταν είναι στεγνές.

Αν δεν έχετε χρόνο για να περιμένετε να στεγνώσουν τα μαλλιά σας φυσικά ή με πιστολάκι, μπορείτε να τους δώσετε κίνηση με salt spray και να δημιουργήσετε wavy look. Είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.