ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 μυστικά περιποίησης των ξανθών μαλλιών που πρέπει να γνωρίζετε


Ελένη Τσούτση

9 Μαρτίου 2021

5 μυστικά περιποίησης των ξανθών μαλλιών που πρέπει να γνωρίζετε

Το ξανθό για άλλη μια σεζόν πρωταγωνιστεί στα catwalks των κορυφαίων σχεδιαστών, από το Λονδίνο μέχρι το Μιλάνο και από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι, και αυτό δεν σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Το ξανθό λοιπόν, είναι το νέο ξανθό και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολύ ακόμη. Όλες το ξέρουν αυτό.

Έμπνευση για το υπέροχο αυτό χρώμα αντλούμε από παντού, αλλά οι stars του Hollywood έχουν τον πρώτο λόγο αφού πάντα καταφέρνουν να έχουν το πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Από την "always sunkissed", Gwyneth Paltrow μέχρι την "atomic blonde", Charlize Theron, οι αποχρώσεις είναι πολλές και υπάρχει τρόπος να πετύχετε εκείνη που σας ταιριάζει.

Φυσικά, δεν είναι πάντα εύκολο να αποφύγετε τις παγίδες που μπαίνουν ανάμεσα σε εσάς και το χολιγουντιανό αποτέλεσμα, αλλά υπάρχει τρόπος. Το μυστικό της λάμψης κρύβεται στη σωστή περιποίηση και για αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε τα hair dos που σας χαρίζουν λαμπερά ξανθά μαλλιά, όπως ακριβώς όταν βγήκατε από το κομμωτήριο. 

Για να αποτρέψετε λοιπόν, τη θαμπή όψη στο ξανθό σας και να διατηρήσετε το καινούργιο σας hair color όσο πιο ζωντανό γίνεται, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω πέντε top μυστικά περιποίησης.

#1. Εμπιστευτείτε τους hair experts

Αν θέλετε τα ξανθά μαλλιά σας να δείχνουν λαμπερά, επιλέξτε το κομμωτήριο και τον hair colorist που θα εμπιστευτείτε την περιποίησή τους. Ο ειδικός θα κάνει μία διάγνωση αποκλειστικά για τις ανάγκες του δικού σας τύπου ξανθού και έπειτα θα σας προτείνει την ιδανική ρουτίνα όσο και τον σωστό συνδυασμό προϊόντων από την επαγγελματική σειρά Blond Absolu.

Πρόκειται για μία πολυτελή σειρά που θέλετε να έχετε στο μπάνιο σας και να εξασφαλίσετε μια μοναδική εμπειρία περιποίησης. 

Το πιο σημαντικό step λοιπόν, για το τέλειο ξανθό είναι να κλείσετε ραντεβού για μία προσωποποιημένη ανάλυση μαλλιών Kérastase για να πάρετε τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε υγιή και λαμπερά μαλλιά μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο. 

#2. Επιλέξτε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά

Το νέο σας hair do δεν μπορεί να είναι άλλο από το να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό σαμπουάν που θα προσφέρει διάρκεια, ενυδάτωση και λάμψη στο ξανθό χρώμα!  

Το Cicaextreme σαμπουάν της Kérastase είναι εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, διαθέτει κρεμώδη υφή ενώ προσφέρει μια μοναδική εμπειρία περιποίησης στα ξανθά μαλλιά μετά το ξάνοιγμα. Πολλές φορές το ξανθό χρώμα "ξεθωριάζει" γρήγορα, γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το πρώτο βήμα είναι να επενδύσετε στο ιδανικό σαμπουάν. 

Το Cicaextreme σαμπουάν αποτελεί έναν πολυτελή και ανάλαφρο τρόπο για να μεταμορφώσετε την υφή των μαλλιών σας από το πρώτο κιόλας λούσιμο. Η υπέροχη μυρωδιά του θα μεταφερθεί σε όλο το μπάνιο και θα κάνει την όλη διαδικασία μια μοναδική καθημερινή εμπείρια για εσάς και τα μαλλιά σας!

jenny.gr

Άλλος ένας παράγοντας που απειλεί την ζωντάνια του ξανθού χρώματος είναι το νερό. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να το προστατέψετε; Να περιορίσετε τα λουσίματά σας στις 2-3 φορές την εβδομάδα, και όπως σημειώσαμε να εφαρμόζετε το κατάλληλο σαμπουάν ώστε το ξανθό σας να διατηρηθεί ελκυστικό και εντυπωσιακό. Plus, φροντίστε να είστε ευγενική με τα μαλλιά σας, κάνοντας απαλές κινήσεις στη διάρκεια του λουσίματος.

#3. Χαρίστε τους ενυδάτωση

Μια θρεπτική μάσκα μαλλιών, είναι σίγουρα ένα από τα «όπλα» που πρέπει να διαθέτετε στο μπάνιο σας για να αποκτήσετε λεία, υγιή και φυσικά μυρωδάτα μαλλιά. Όπως διψάτε και ενυδατώνετε τον οργανισμό σας, το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας.

Διψάνε και μάλιστα πολύ περισσότερο, από όσο πιστεύετε. Έτσι, δύο φορές την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε θεραπείες - τις οποίες θα τις αφήνετε όλο το βράδυ. Μια μάσκα βαθιάς επανόρθωσης που ενδυναμώνει και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του ξανθού και η πλέον κατάλληλη είναι η  Masque Cicaextreme της σειράς Blond Absolu Kérastase

jenny.gr

Είναι η must - have μάσκα μαλλιών για εσάς που θέλετε να προσφέρετε αναδόμηση, ενδυνάμωση και απαλότητα από τη ρίζα έως τις άκρες στα μαλλιά σας. Θα λατρέψετε τόσο την μοναδική υφή της όσο και το υπέροχο άρωμα της που θα σας χαλαρώνει.

Αυτό το βήμα, όχι μόνο θα προστατέψει τις άκρες σας από τυχόν φθορές, αλλά θα βοηθήσει και το χρώμα σας να παραμείνει λαμπερό για περισσότερο καιρό. 

#4. Ενδυναμώστε το ξανθό σας όλο το βράδυ 

Όπως το καλύτερο skincare γίνεται το βράδυ καθώς υπάρχει χρόνος να δράσουν όλα τα συστατικά, ακριώς το ίδιο ισχύει και για την περιποίηση των μαλλιών. Τα μαλλιά λοιπόν ενυδατώνονται σε βάθος το βράδυ, όταν εσείς κοιμάστε. Πολλές θα αγαπήσετε αυτή τη λύση αφού ο χρόνος το πρωί είναι περιορισμένος.

Ο επανορθωτικός ορός νυκτός με υαλουρονικό οξύ που είναι ιδανικός για κάθε ξανθό, Sérum Cicanuit της σειράς Blond Absolu, θα είναι εκείνος που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα "δουλεύει" για εσάς! 

jenny.gr

Πρόκειται για έναν ορό που είναι εμπλουτισμένος με έναν πανίσχυρο συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και εντελβάις και προσφέρει 55% επανόρθωση μετά το ξάνοιγμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα θαυματουργό προϊόν που θα επιδιορθώσει και θα θρέφει το ξανθό σας. 

Η κρεμώδης υφή του προστατεύει τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά από την τριβή στο μαξιλάρι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελαχιστοποιώντας το σπάσιμο για πιο όμορφα και δυνατά το επόμενο πρωί. Μπορείτε να εφαρμόσετε το βράδυ λίγες σταγόνες στα μήκη και στις άκρες και να ξυπνήσετε με ένα πιο λαμπερό ξανθό που θα σας ενθουσιάσει.

#5. Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα 

Τα βαμμένα μαλλιά, σύμφωνα με τους hair experts, είναι πιο επιρρεπή στις φθορές, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη συχνή χρήση εργαλείων styling, όπως πιστολάκι, πρέσα ισιώματος, ψαλίδι για μπούκλες, όσο περισσότερο γίνεται.

Αυτό βέβαια αν δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας πιο εντατικά, χρησιμοποιώντας κατάλληλα προϊόντα που θα προστατεούν την τρίχα και θα διατηρούν το χρώμα σας αναλλοίωτο. Το leave-in έλαιο Huile Cicaextreme της σειράς Blond Absolu είναι η τέλεια λύση καθώς προσφέρει μια εντατική περιποίηση στα μαλλιά μετά το ξάνοιγμα και θερμοπροστασία έως και τους 230°.

jenny.gr

Πρόκειται για ένα προϊόν που σφραγίζει τα λέπια της τρίχας και μειώνει αποτελεσματικά το σπάσιμο χάρη στην πλούσια θρέψη του, ενώ θωρακίζει τις άκρες των μαλλιών και προσφέρει ανάλαφρο φινίρισμα. Ακόμη, θα λατρέψετε το υπέροχο άρωμα από Εντελβάις!

Extra tip:

Εφαρμόστε 1-2 δόσεις σε νωπά μαλλιά και προσωρήστε στο styling. Plus, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο καθημερινό φορμάρισμα, εφαρμόζοντας μία δόση σε στεγνά μαλλιά στα μήκη και στις άκρες. 

jenny.gr

Το απόλυτο μυστικό βέβαια, δεν είναι άλλο από το να εμπιστευθείτε μια επαγγελματική  σειρά περιποίησης που θα τονώσει και θα ζωντανέψει το χρώμα σας, όπως η σειρά Blond Absolu. Αυτή η σειρά δεν είναι τυχαία η αγαπημένη όλων των ειδικών. Η Blond Absolu εξουδετερώνει τους πορτοκαλί και τους κίτρινους τόνους, ενώ παράλληλα φωτίζει τα ρεφλέ και τις ανταύγειες, αποκαλύπτοντας τη φυσική λάμψη των μαλλιών. Τα πολυτελή προϊόντα περιποίησης από την Kérastase θα χαρίσουν στα μαλλιά σας την εξειδικευμένη φροντίδα που έχουν ανάγκη!

Πείτε ναι, λοιπόν στο ξανθό, έχοντας σύμμαχό σας, την Kérastase. Πιο συγκεκριμένα την σειρά Blond Absolu, αλλά και την σειρά Cicaextreme για extreme ξανθό, που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινή hair routine σας. 

Φωτογραφίες: Μίνα Ρήγα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.