ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Tips για να απαλλαγείτε από την τριχόπτωση


Ελένη Τσούτση

18 Φεβρουαρίου 2021

Tips για να απαλλαγείτε από την τριχόπτωση

Η απώλεια της τρίχας είναι μια φυσιολογική διαδικασία του κύκλου ανάπτυξης της και είναι αναγκαία για την παραγωγή υγιών μαλλιών. Χάνετε μαλλιά, ενώ λούζεστε, όταν τα βουρτσίζετε, ή όταν τα στεγνώνετε. Αλλά, αν έχετε παρατηρήσει ότι σας πέφτουν περισσότερες τρίχες από το συνηθισμένο, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Για να αντιμετωπίσετε όμως, το πρόβλημα πρέπει καταρχάς, να κατανοήσετε πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά: Κανονικά ένα άτομο χάνει φυσιολογικά 100-150 τρίχες κάθε μέρα. Κάθε τρίχα μεγαλώνει για μια περίοδο 2-6 ετών, περνά μέσα από μια βραχεία λανθάνουσα περίοδο και στη συνέχεια πέφτει, καθώς το ωοθυλάκιο ωθεί την ανάπτυξη νέων τριχών. Όταν, όμως τα μαλλιά δεν αντικαθίστανται ή βγαίνουν σε ομάδες ή τμήματα, υπάρχει σαφής αιτία για ανησυχία.

jenny.gr

Oι πιο συνηθισμένοι λόγοι της τριχόπτωσης εντοπίζονται στην ανεπάρκεια σιδήρου, στην έλλειψη φυλλικού οξέος, σε διάφορα ενδοκρινικά προβλήματα, όπως π.χ. μια δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ή στη λήψη φαρμάκων.

Πολλές φορές, ο λόγος είναι πολύ πιο απλός, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μετά από μια εξαντλητική δίαιτα, η οποία στέρησε τον οργανισμό σας από πολύτιμα στοιχεία και πρωτεΐνες ή από το στρες που συγκαταλέγεται στους πιο σημαντικούς παράγοντες -της παροδικής, ευτυχώς- τριχόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μην αγχώνεστε, διότι υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορούν να παρέχουν λύση σε μια μόνιμη απώλεια μαλλιών.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr