ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Θέλετε μακριά μαλλιά; Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να τα αποκτήσετε


Ελένη Τσούτση

28 Οκτωβρίου 2021

Θέλετε μακριά μαλλιά; Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να τα αποκτήσετε
Θέλετε μακριά μαλλιά; Αυτά είναι τα καλύτερα tips για να τα αποκτήσετε

Πολλές φορές αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας. Πολλοί είναι οι παράγοντες που ενδυναμώνουν τα μαλλιά και αντίστοιχα πολλοί είναι αυτοί που τα καταστρέφουν. Αν είσαστε αποφασισμένες να λάβετε δράση, δείτε παρακάτω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε:

Όσο περισσότερο μπορείτε περιορίστε το styling των μαλλιών με υψηλή θερμοκρασία (πιστολάκι, πρέσα για ίσιωμα, ψαλίδι για μπούκλες) και με χημικές επεξεργασίες (βαφές μαλλιών, περμανάντ και άλλα). Οι παραπάνω μέθοδοι styling σε τακτά διαστήματα αφυδατώνουν και καταστρέφουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ψαλίδα, να σπάνε και να φριζάρουν.

Πριν αρχίσετε να εφαρμόζετε τις παρακάτω συμβουλές, ελέγξτε τις άκρες των μαλλιών. Αν έχετε πολλή ψαλίδα και είναι πολύ ξηρές οι άκρες, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας για ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα.

- Αποφύγετε να μαζεύετε τα μαλλιά σας σφιχτά και σε καθημερινή βάση. Αν σας αρέσει να τα μαζεύετε πιάστε τα χαλαρά με λαστιχάκι ή με ένα κλάμερ.

- Να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο για εσάς σαμπουάν. Ένα λάθος σαμπουάν μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής.

jenny.gr

- Αποφύγετε το ζεστό νερό στο λούσιμο γιατί αφυδατώνει περισσότερο τις τρίχες. Προτιμήστε το χλιαρό νερό ή ακόμα και το κρύο νερό στο ξέβγαλμα.

- Όταν σκουπίζετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, μην τα τρίβετε με την πετσέτα, αντίθετα ταμπονάρετε τα τούφα-τούφα.

- Μετά το λούσιμο και ανάλογα με το πόσο ξηρές είναι οι άκρες των μαλλιών, απλώστε μια καλή μαλακτική ή λίγο ελαιόλαδο ή οργανικό λάδι καρύδας.

- Σε καθημερινή βάση ενυδατώστε τις άκρες των μαλλιών με ένα serum ή balm.

Extra tip: 

Δώστε χρόνο στα μαλλιά σας, να συνηθίσουν τον «νέο τρόπο ζωής», μην περιμένετε να έχετε αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας ημέρα. Όταν κάνετε σπιτικές θεραπείες με απλά υλικά από την κουζίνα σας, ειδικά τις πρώτες φορές μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας συμπεριφέρονται αλλόκοτα, αυτό είναι φυσιολογικό, σταδιακά όμως θα δείτε διαφορά στην ποιότητα τους.

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.