ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γιατί τα μαλλιά λαδώνουν τόσο γρήγορα;


Ελένη Τσούτση

4 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί τα μαλλιά λαδώνουν τόσο γρήγορα;
Γιατί τα μαλλιά λαδώνουν τόσο γρήγορα;

Αν κάτι θέλουμε εμείς οι γυναίκες είναι να έχουμε λαμπερά και όμορφα μαλλιά. Όμως υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας που αν τα αποφύγουμε τότε θα έχουμε αυτό που αναζητούμε.

Τι άλλο από ένα fresh hair look. Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε ωστόσο και έχει σαν αποτέλεσμα, να λαδώνουν εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά μας, είναι η εφαρμογή ενυδατικού προϊόντος, στις ρίζες και όχι στις άκρες.

 

Ξεκινώντας με την κατάλληλη ποσότητα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία, με δύο σταγόνες αν έχετε μακριά μαλλιά, απλώνουμε το προϊόν καλά στο χέρι μας και το εφαρμόζουμε από τη μέση των μαλλιών και κυρίως στις άκρες.

Αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση τις ρίζες, εκτός αν ακολουθείτε κάποια ειδική θεραπεία και πρέπει. Διαφορετικά, κάνετε focus στις άκρες και μόνο, απλώνοντας ελάχιστη ποσότητα σε όλα τα μαλλιά με απαλές κινήσεις, των χεριών σας. Το τριχωτό της κεφαλής ξηραίνεται και οι σμηγματογόνοι αδένες δημιουργούν περισσότερο σμήγμα. Έτσι τα μαλλιά λαδώνουν περισσότερο. Οι hair stylists πιστεύουν ότι το ιδανικό είναι να λουζόμαστε ανά 2 με 5 μέρες. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον τύπο της τρίχας.

Δείτε ακόμη:

Πηγή φωτογραφίας: Getty Images

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.