ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς το «σκληρό» νερό επηρεάζει τα μαλλιά μας και ποια είναι η λύση;


Ελένη Τσούτση

6 Απριλίου 2022

Πώς το «σκληρό» νερό επηρεάζει τα μαλλιά μας και ποια είναι η λύση;
Pexels
Νιώθετε τα μαλλιά σας ξηρά και άτονα ενώ χρησιμοποιείτε τα ιδανικά προϊόντα; Μάλλον ξεχνάτε ένα βασικό παράγοντα που ίσως ευθύνεται και δεν είναι άλλος από το νερό

Ναι, το νερό επηρεάζει σημαντικά το πόσο υγιή και λαμπερά είναι τα μαλλιά μας.

Όταν μιλάμε για «σκληρό» ή «μαλακό» νερό, στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για την πυκνότητα ή την αίσθησή του. Η κλίμακα από σκληρό έως μαλακό αναφέρεται στη συγκέντρωση μετάλλων που έχει το νερό. Όσο περισσότερο ασβέστιο και μαγνήσιο έχει το νερό, τόσο πιο «σκληρό» είναι. Δεν μπορείτε να δείτε αυτά τα μέταλλα, αλλά μπορείτε να τα νιώσετε από την υφή των μαλλιών σας αν λούζεστε με «σκληρό» νερό.

Πώς να μάθετε εάν έχετε «σκληρό» νερό

Για να καταλάβετε αν έχετε σκληρό νερό, θα πρέπει γίνετε για λίγο ντετέκτιβ. Tα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε τo είδος του νερού που έχετε.

Jenny.Gr

Όταν το «σκληρό» νερό εξατμίζεται, αφήνει πίσω του μέταλλα. Αν η βρύση του σπιτιού σας έχει μια λευκή ή πρασινωπή επίστρωση πάνω και γύρω αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι έχετε σκληρό νερό. Ακόμη, επειδή τα μέταλλα στο σκληρό νερό τείνουν να συσσωρεύονται και να καλύπτουν σωλήνες και βρύσες, πιθανότατα θα έχετε χαμηλή πίεση νερού στο ντους και στους νεροχύτες.

Τα μαλλιά σας θα μπορούσαν επίσης να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι. Αν το σαμπουάν σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να σχηματίσει αφρό, τότε μπορεί να έχετε σκληρό νερό.

Πώς να «αντιμετωπίσετε» το σκληρό νερό

Τι κάνετε λοιπόν, στην περίπτωση που έχετε σκληρό νερό; Εάν θέλετε να μειώσετε όσο το δυνατόν τη ζημιά που κάνει, ξεκινήστε με την κεφαλή του ντους σας. Η πιο ουσιαστική λύση είναι να προμηθευτείτε ένα φίλτρο νερού για το ντους σας, το οποίο φιλτράρει μέταλλα όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο - δύο συνηθισμένοι ένοχοι όταν πρόκειται για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά.

Η παραπάνω λύση είναι σίγουρα η καλύτερη αφού λύνεται το πρόβλημα από τη ρίζα του. Φυσικά, καλό θα είναι να συνεχίσετε να επενδύετε στα κατάλληλα προϊόντα λουσίματος για τον τύπο της τρίχας σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.