ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας μετά τη γυμναστική ή όχι; Η γνώμη των ειδικών


Ελένη Τσούτση

13 Απριλίου 2022

Πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας μετά τη γυμναστική ή όχι; Η γνώμη των ειδικών
Pexels
Είτε γυμνάζεστε μόνες σας στο σπίτι είτε στο γυμναστήριο, το πιθανότερο είναι ότι θα ιδρώσετε

Για πολλές από εμάς, το προφανές πράγμα που πρέπει να κάνουμε μετά τη γυμναστική είναι ένα χαλαρωτικό ντους. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι το εξής: Λούζουμε τα μαλλιά μας ή τα κάνουμε κότσο και το αφήνουμε για άλλη φορά;

Πρόσφατα, λοιπόν, το θέμα του λουσίματος μετά το workout έγινε viral στο TikTok και οι απόψεις όπως θα διαπιστώσετε και εσείς διίστανται.

Η @hairbykatied έγινε viral επειδή είπε στεγνώνει τον ιδρώτα από τα μαλλιά της μετά από μια προπόνηση. Η @megan.e.smart3 έγινε επίσης viral καθώς έδειξε πώς έδειχναν τα μαλλιά της μετά το γυμναστήριο, «Ήθελα να σας δείξω πώς έμοιαζαν τα μαλλιά μου μετά την προπόνησή μου την 5η μέρα. Ήταν απλά χάλια αλλά δεν τα λούζω».

@shannonjenk the girls that get it get & the girls that don’t, DONT 🤪 jk. best way to keep your blow outs lasting longer!!! #hairhack #hairtiktok #hair #gym #CorollaCrossStep ♬ Work Out (Talkbox) - Adam Tahere

Η @megan.e.smart3 χρησιμοποιεί πιστολάκι για να «στεγνώσει τον ιδρώτα». Η ίδια αναφέρει: «Ξέρω ότι ακούγεται αηδιαστικό. Πιστέψτε με. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με πιστολάκι μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και λουστείτε μια άλλη μέρα».

@megan.e.smart3 Day 6. What I do with sweaty workout hair, and the day before wash day! #curlyhair #hairtutorial #fyp #hairtricks #hairtraining #dryshampoo ♬ Lofi - Domknowz

Τι λένε όμως οι ειδικοί, είναι πάντα απαραίτητο να λούζετε τα μαλλιά σας μετά την άσκηση;

Ο Zainab Laftah, σύμβουλος δερματολόγος, ανέφερε στο R29 ότι μετά την άσκηση, ο ιδρώτας και η λιπαρότητα μπορούν να συσσωρευτούν και να δημιουργήσουν ένα φιλμ στο τριχωτό της κεφαλής με την πάροδο του χρόνου.

«Αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε κάτι που ονομάζεται σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Επομένως, αν έχετε τάση για πιτυρίδα, είναι καλύτερο να κάνετε ντους μετά από προπόνηση».

Αν δεν έχετε όμως τάση για πιτυρίδα, μπορείτε σίγουρα να παραλείψετε το λούσιμο μετά την άσκηση.

Ο Benar, ένας ακόμη δερματολόγος υποστηρίζει ότι εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, το να παραλείπετε το λούσιμο μετά την προπόνηση κάθε τόσο μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετικό για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας.

Jenny.Gr
Pexels

Τέλος, παίζει σημαντικό ρόλο και το είδος της άσκησης που επιλέγετε να κάνετε. Για παράδειγμα, όσο πιο «σκληρή» είναι η προπόνηση, τόσο πιο απαραίτητο είναι το λούσιμο.

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, υπολειμμάτων (από το περιβάλλον και τα προϊόντα μαλλιών) καθώς και τα φυσικά έλαια του σώματός σας μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση κηλίδων στο τριχωτό. Είναι σαν να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας και να πλένετε το πρόσωπό σας για να αποφύγετε τα σπυράκια. Το τριχωτό της κεφαλής είναι τελικά μια προέκταση της επιδερμίδας του προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.