ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Η βιταμίνη-κλειδί που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σας


Ελένη Τσούτση

11 Απριλίου 2022

Η βιταμίνη-κλειδί που θα μεταμορφώσει την επιδερμίδα σας
Pexels
Υπάρχει μια προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας που ήρθε η στιγμή να κάνετε. Να προσθέσετε προϊόντα με βιταμίνη C που υπόσχονται να αλλάξουν την υφή και γενικά την υγεία της επιδερμίδας σας

Πρόκειται για ένα «συστατικό – ήρωα» πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας και τα σημάδια ακμής. Όσο απαραίτητη είναι η βιταμίνη C στην υγεία του οργανισμού λοιπόν, άλλο τόσο είναι και για το δέρμα. Μάλιστα, μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα, προσφέρει λάμψη αλλά και σύσφιξη, ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση, με αποτέλεσμα να βοηθάει ακόμα και στην επούλωση τραυμάτων.

Επίσης, μειώνει τις επιπτώσεις της υπερέκθεσής μας στον ήλιο αλλά και αυτές της έκθεσής μας στο χλώριο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο είναι απαραίτητο κάθε φορά που χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, να ενισχύουμε την αντηλιακή μας προστασία. Τις ώρες που είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας ανά 2 ώρες.

Jenny.Gr

Η ιδανική ηλικία για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C είναι τα 20 αλλά φυσικά άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση της. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το πρωί μετά τον καθαρισμό και έπειτα να εφαρμόζετε SPF. Η βιταμίνη C πρέπει να θεωρείται απαραίτητη για τη φροντίδα του δέρματος. Είτε θέλετε να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση, είτε να μειώσετε τη φλεγμονή του δέρματος που σχετίζεται με την ακμή πρόκειται για τη τέλεια λύση.

Υπάρχουν αρκετές DIY συνταγές όπου μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα-κρέμα, serum- με βασικό συστατικό τη βιταμίνη C. Ωστόσο μπορείτε να βρείτε στην αγορά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνη C αλλά και σε πολλά ακόμη πολύτιμα συστατικά, που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας.

Skinceuticals CE Ferulic Serum

Jenny.Gr

Brightening Vit-C Serum YOUTH LAB.

Jenny.Gr

Drunk Elephant C-Firma Day Serum

Jenny.Gr

The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + Ha Spheres 2%

Jenny.Gr

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate 12.5% Vitamin C

Jenny.Gr