ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Τα 4 μυστικά για μεταξένια μαλλιά το φθινόπωρο


Ελένη Τσούτση

3 Οκτωβρίου 2022

Τα 4 μυστικά για μεταξένια μαλλιά το φθινόπωρο
Το φθινόπωρο απαιτεί να αλλάξουμε και να αναβαθμίσουμε την ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας. Παρακάτω θα διαβάσετε όλα τα tips για να έχετε λαμπερά και υγιή μαλλιά και αυτή τη σεζόν.

Μήπως αναπολείτε ακόμη το καλοκαίρι ενώ βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του φθινοπώρου; Να σας ενημερώσουμε πάντως πώς μόνο εσείς το αναπολείτε αφού τα μαλλιά σας ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και πλέον ζητούν συστηματική φροντίδα. Οι experts τονίζουν μάλιστα ότι το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή για τα μαλλιά αφού αφυδατώνονται από τη θάλασσα και τον ήλιο.

Καιρός λοιπόν για ανανέωση! Το φθινόπωρο είναι η τέλεια στιγμή για να ακολουθήσετε τα κατάλληλα βήματα για τη haircare ρουτίνα σας. Είναι για την ακρίβεια η περίοδος «επαναφοράς» για τα μαλλιά σας. Θα τα θεραπεύσετε από τη φθορά ενώ παράλληλα θα τα προετοιμάσετε για τον χειμώνα.

Φροντίστε το χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό

Μπορεί να μην βρισκόμαστε τόσο συχνά κάτω από τον ήλιο αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να φροντίζετε το χρώμα των μαλλιών σας. Τα ειδικά προϊόντα περιποίησης για το χρώμα θα είναι ο σύμμαχός σας αυτό το φθινόπωρο. Αν μάλιστα έχετε κόκκινη ή χάλκινη απόχρωση τότε καλό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που θα κρατήσουν ζωντανό το χρώμα σας.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από το φριζάρισμα

Ναι, ακόμη και τα υφάσματα μπορούν να επηρεάσουν τα μαλλιά σας. Για παράδειγμα, το σκουφάκι ή το ζιβάγκο που θα φορέσετε, δημιουργούν τριβή με τα μαλλιά σας και προκαλούν το ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Αν θέλετε να αποφύγετε το φριζάρισμα τότε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας hair oil αρκούν!

Jenny.Gr

Λάδι Elixir Ultime, Kérastase

Αφαιρέστε την ξηρότητα

Θέλετε απαλά μαλλιά; Τότε πρέπει να κάνετε focus στην ενυδάτωση και τη θρέψη! Η θέρμανση στους κλειστούς χώρους προκαλεί έντονη ξηρότητα και κάνει τα μαλλιά να «διψούν». Έτσι, οι μάσκες μαλλιών μία με δυο φορές την εβδομάδα, θα κάνει την διαφορά. Όπως η επιδερμίδα μας, έτσι και τα μαλλιά μας, χρειάζονται την κατάλληλη θρέψη και ενυδάτωση για να δείχνουν πάντα λαμπερά και μεταξένια. Μόνο λίγα λεπτά λοιπόν, αρκούν για να φροντίσουμε τα μαλλιά σας και να επανορθώσουμε τη φθορά στην τρίχα. Το Α και το Ω είναι η κατάλληλη επιλογή προϊόντων και φυσικά, οι σωστές κινήσεις.

Jenny.Gr

Dream Long Steam Mask, L' Oreal Paris

Επιλέξτε την κατάλληλη μαξιλαροθήκη

Οι experts προτείνουν να επιλέξετε μεταξωτή μαξιλαροθήκη καθώς έτσι θα αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας και την τριβή. Σε αντίθεση, με τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες οι οποίες απορροφήσουν την υγρασία από τα μαλλιά και μάλιστα αυτό γίνεται πιο έντονο το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.